perjantai 29. syyskuuta 2017

Lahjaksi clutch.

Lähipiirissä eräs nuori naisen alku saavutti tänään täysi-ikäisyytensä. Mietin mitä hänelle voisi lahjaksi tehdä. Clutch, se on se. Jotta on jokin pieni kukkaro, johon laittaa puhelin ja muut, kun ensimmäisen kerran menee baariin (koska tiesin, että sehän se oli syntymäpäivän aikomuksena). Joten pienen laukun sitten tein. Jätin tyylin pelkistetyksi ja valitsin mustaa keinonahkaa, joka sopii hyvin saajan tyyliin. En liittänyt mitään hihnoja, jotta kukkaroa voi käyttää halutessaan myös meikkipussukkana.
Aika monta vastaavaa pussukkaa olen tehnyt niin itselle kuin lahjaksikin, mutta tästä tuli kyllä onnistuinein. Tuli valittua hyvä nahka, se ei ole yhtään jämäkkää tai liian pehmeää. Sisälle tein vuorituksen. Ylhäällä on myös koristekaitale. Muuta se ei sitten tarvinutkaan. Ja tuli hyvä! Ja saajakin tykkäsi, sanoi että tulee tänään jo käyttöön! Jee.
Onnittelukortin tein ihan tussilla. Kirjoitin noin miljoona kertaa korttiin paljon onnea ja hyvää syntymäpäivää. Meinas mennä välillä senat sakasin, heh!

Ja loppuun paketointivinkki postitettaville lahjoille: jos lahjassa on vähänkään kovempaa osaa kuten vetoketju, kannattaa ympärille käärästä joko silkki-, pakkauspaperia tai kuplamuovia. Ruttaantunut lahjapaperi tai sanomalehtipaperikin käy paremman puutteessa. Pieni pehmuste varmistaa ettei se kova osa kuten vetskari pukkaa postin litistyksessä lahjapaperin ja jopa pakkauskuoren läpi. Ja toinen vinkki: ei mene nauhat ja narut ruttuun eivätkä vie postituksessa tilaa, kun korvaa lahjanauhan koristeteipillä. Näin pysyy paketti perille asti mahdollisimman nättinä.

2 kommenttia:

  1. Aivan ihana! Minulla on isän vanha nahkatakki purettuna ja nyt taidan tietää hyvän käyttötavan. Ompelitko ihan tavallisella ompelukoneella?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) ihan tavallisella koneella, vaihdoin vain nahkaneulan niin ompelee paremmin :)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.