sunnuntai 17. syyskuuta 2017

DIY: Tuikkutornit.

Syksy ei mee pois vaikka kuinka komentaisi. Jäljelle ei jää muuta kuin luovuttaa ja keskittyä syksyn parhaimpiin puoliin. Kuten villasukkiin, raikkaaseen ilmaan ja pimenevien iltojen tunnelmointiin. Toisin sanoen on kynttilöiden aika!
Rakensin setin uusia kynttiläalustoja. Ne on vähän kuin kolme eripituista tornia. Arvaako kukaan mistä tuikkutornit ovat?

Liimasin tuikkutornit muovisista ja pienistä aluistoista! Taisivat olla alkujaan sushitarjoiluun? Ostin joskus vuosia sitten Lidlistä(?) ja jokin briljantti idea niistä oli kehkeillä, mutta se ei koskaan tullut toteutetuksi. Alustat ovat olleet hyviä pikkusälän kuten helmien lajittelijoita, mutta nyt niistä tuli jotain paljon parempaa.

Ja näin tein alustat: liimasin aina kaksi kappaletta pohjat vastakkain ja etupuolet vastakkain. Väliin liimasin palat skumppapullojen korkkeja (kun sattui olemaan sopivan paksuisia kiekkoja valmiina), jotta ne tukisivat kappaleita paremmin. Käytin liimaamiseen kontaktiliimaa, joka kuivuu suhteellisen nopeaa ja joustaa kuivuttuaan enemmän kuin mitä pikaliima - se luultavasti ei pitäisi kovia  muoveja vastakkain kovinkaan hyvin.
Ja nyt sitten sitä sunnuntai-illan tunnelmointia tähän päälle! Rentouttavaa syysiltaa!

// EDIT: Lisäyksenä sanottakoon, että en aio pitää tuikkuja suoraan muovilla vaan laitan väliin lasiset tuikkukipot, jotka harvoin kuumenevat pohjastaan. Näin pysyy paloturvallisuus kunnossa eikä muovi kuumene tuikun alla. Kuvista kipot jäivät pois. 

10 kommenttia:

 1. Kylläpä tulikin hienot! Olet sinä kyllä tosi kekseliäs.

  VastaaPoista
 2. Nerokas. Vaikka kuinka koitin miettiä kuvan perusteella, en olisi kyllä keksinyt, mistä tehty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) on kyllä hyvä, jos ei päälle arvaa mistä on tehty ;)

   Poista
 3. Eikö nuo sula? Tuikuthan kuumenevat. Nättejä kyllä ovat! 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Samaa mietin kuvatessa ja aionkin laittaa tuikkujen ja muovin väliin lasiset tuikkukupit, jotka harvoin kuumenee pohjastaan. Niin ainakin pysyy paloturvallisuus kunnossa! (Lisään huomion myös blogitekstiin.)

   Poista
 4. Pidäpä silmällä, kestääkö kyseinen muovi tuikun lämpötilaa sen palaessa pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän, pidän :) Ks. myös edelliselle anonyymille kirjoittamani vastaus :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.