perjantai 8. syyskuuta 2017

Virkkausta seisten.

Kässäkassi, kässäpussi! Eilen ompelin kangasostoksille oman kahden koon kangaskassin ja nyt päätin hyödyntää saman kankaan jämäpalan. Ettei jäisi epämääräisiä tilkkuja haitoiksi. Joten tein siitä käteen laitettavan käsityökassin. Muistaako joku tuon oikeaa nimeä? Joku japanilainenkin nimitys tuolla kai on. Ehkä. Tai sitten ei. Ehkä sekoitan johonkin muuhun.

Toiset käyttäisi kassia keskeneräiselle työlle, toiset ottaisi reissuun mukaan, minä ajattelin ruveta virkkaamaan seisten! Kun sitä istuu paljon päivässä niin ei tarttisi istua enää käsitöiden kanssa. Vois vaikka seisten katsoa telkkaria ja vähän virkata samalla - ja lanka pysyis kuitenkin lähellä ilman maassa kierimistä.
Ja näin kassin tein: taitoin jämäpalan kaksinkerroin kummastakin suunnasta. Leikkasin avoimesta kulmasta loivat palat pois. Ompelin sivut ja "kahvan" saumat oikeat puolet vastakkain. 
Lopuksi käänsin huolettomasti aukkojen reunat nurjalle. Kanttauksella ois tullut sievempi ja olisin varmasti niin tehnytkin, jos olisi samasta kankaasta riitänyt nauhaksi.
Jäljelle jäi vain ihan pienet tilkut! Nyt pitäisi vielä vain päättää jotain virkattavaa, jotta saisi kässäkassin käyttöön!

2 kommenttia:

  1. Voih, tuo ässä-kangas... tosin sisäinen Pfaff-ihmiseni vieroksuu, mutta S-kuosi iskee mielihyvähermoon... hihhih!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ässät on ihan hyviä! :D Sanoo Huqvarna-tiimiin kuuluva :D

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.