maanantai 11. syyskuuta 2017

Minisäkkituoli kierrättäen (sis. ohjeen).

Farkkujen lahkeet helposti hyötykäyttöön! Yksi lahje, siitä tulee monikäyttöinen minisäkkituoli! Sillä eihän nykyaikana jaksa pitää tablettia tai puhelinta kädessään, jos sen voi laskea sopivaan katselukulmaan pehmeällä alustalle, vai mitä?

Tässä alla helppo tutoriaali minisäkkituoliin, johon ei tarvitse välttämättä mitään muuta kuin farkkujen lahkeen, vähän vanua ja ompeluvälineet. Helppoa! Tee itselle tai anna lahjaksi! Tämä on myös hyvä idea tee-se-itse-joululahjaksi (kuulemma jotkut ahkerat ja proaktiiviset ovat jo aloittaneet tämän vuoden joululahjapajailun! Ps. Se joku en ole minä.)!
Tee-se-itse-minisäkkituoli
Pienelle tabletille tai älypuhelimelle, koko noin 14 x 14 cm.

Tarvikkeet: Pala farkkujen lahkeesta (tai muuta kangasta), täytevanua, mittanauha, sakset, ompelukone, (sukkapuikko).

Tee näin: Leikkaa lahkeesta käänne ja sisäsauma pois. Mittaa lahkeesta kaksinkertaisena noin 20 x 15 cm kokoinen pala. Käännä oikeat puolet vastakkain ja ompele toinen lyhyeistä päädyistä. Ompele myös toinen sivusauma. Käännä oikeinpäin. Avaa nurkat esimerkksi sukkapuikon avulla. Rullaa farkkutilkuista noin 2-3 cm paksuinen jämäkkä rulla. Työnnä rulla ommeltua päätyä vasten. Ompele rullan vierestä, käytä tarvittaessa kapeampaa paininjalkaa päästäksesi lähemmäs pötköä. Ompele kaksi ommelta vierekkäin, mutta jätä ompeleiden väliin 0,5-1 cm. Työnnä farkun sisään täytevanua. Aseta pohjalle farkkutilkkuja tai muuta painavampaa (esimerkiksi pieni pussi riisiä) painoksi. Ompele takasauma: kohdista sivusaumat yhteen ja nuppineulaa kiinni. Tarkista sopiva katselukulma. Voit leikata takasaumaa viistoon, jos haluat matalamman katselukulman. Ompele takasauma koneella tai käsin. Lisää halutessasi takasauman väliin ylös pieni farkkulenkki tai kangasnauha.
Mutta entäs se toinen lahje sitten? Siitä saa vaikka piuhapussin. Pysyy nappikuulokkeet ja latauspiuhat samassa paikassa. Jos pussiin tekee taakse tarranauhalla suljettavan aukon, voi pussiin viedä myös pienen jatkojohdon pään. Silloin ei lähde laturi vaeltelemaan tilasta toiseen, vaan pysyy omalla latauspaikallaan. Muista kuitenkin irroittaa laturi johdosta, kun irroitat puhelimen pois piuhasta!
Tai voihan sen pussin siirtää myös perinteisempään käyttöön ruukun suojaksi, säläkoriksi, kässipussiksi.. Jos ei pysy sellaisenaan pystyssä vahvasta käänteestä huolimatta, voi sisälle laittaa vaikkapa pahvilootan, vanhan mukin tai pestyn metallitölkin pitämään reunoja ylhäällä.

Minäsäkkituolin ja piuhapussin ohjeet julkaistu Kauneimmat Askartelut 1/17 -lehdessä, ks. lisää ideoita Facebookista / Instagramista.

4 kommenttia:

 1. Onpas kiva idea. Mä olen alkanut tekee joulukortteja.
  Mä katselin sun ideaasi alakuvasta. Minulla oli anoppi joka teki koko ajan käsillään jotakin, virkkas, kutoi ym. Hänellä oli tollanen pussukka.
  Mä muistan sen kun hän haki lehmiä laitumelta navettaan, virkkas pussukkansa kanssa ja lehmät menivät edeltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) hurjaa, ehtisinpä minäkin tekemään jo nyt kortit, ei tarvitsisi sitten kiireessä tehdä.. :) Se on vanhan ajan kässäpussukat tulleet nyt takaisin! ;D Anoppisi oli edelläkävijä!

   Poista
 2. Kivoja ideoita. Tuollaisen pussukan voisinkin tehdä.

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.