torstai 21. syyskuuta 2017

10 ideaa: DIY-heijastimet.

Se on aika ottaa heijastimet esiin. Itse en paljoa ostoheijastimia käytä (paitsi lenkkeilessä ranteeseen lätkäistävää megaheijastavaa heijastinta), koska tällainen cityliikkuja näkyy varmasti hyvin itse tehdyillä heijastimilla (tai heijastavilla asusteilla, kun säädöksien mukaan ei vissiin oikeasti saisi sanoa heijastimiksi), joita ripottelen takkiin, laukkuun ja jopa ulkoiluhousun sivutaskuun.. Usein sitä siis liikkuu useammalla heijastimella, jotta maksimoisi näkyvyytensä useampaan suuntaan. 

Katsotaan vähän millaisia "heijastimia" on tullut tehtyä. Ja vaikka näistä jokainen yhtä lukuun ottamatta on edelleen vuosienkin jälkeen käytössä.. mutta löytyypä lopusta myös kolme uutta heijastinmallia! 10 diy-ideaa:
Ideat 1-3: Sulka, rusetti ja tasseli

Nämä taitavat olla vanhimmasta päästä (vuodelta 2011!!). Ommeltua sulkaa, tasselia ja rusettia (kyllä, jep vanhimmasta päästä on, kun ompelujälkeä katsoo. Onneksi se ei näy takin helmassa roikkuessa).

Ks. postaus tästä.
Idea 4: Timantti
Kaksipuolinen ommeltu timantti klipsussa. Tykkään noista klipsuista, niillä pysyy heijastin takin helmassa maahan tippumatta ja kankaaseen jälkiä jättämättä. Helppo ja nopea keino myös siirtää takista toiseen!

Idea 5: Pääkallo
Vähän erilaisempi idea oli tehdä heijastin kirjaillen siihen värikäs pääkallo sugas skull -henkeen.

Ks. timanttiheijastin tästä / pääkalloheijastin tästä (sis. tutoriaali). 
Idea 6: Kyyhky
Monimutkaisempaa mallia (mutta silti yllättävän helppoa) voi kokeilla yhdistämällä heijastinaskarteluun origamia. Tämä kyyhkynen on ehdottomasti heijastimista ikisuosikkini!

Ks. kyyhkyheijastin tästä (sis. linkin eilentein-blogin tutoriaaliin).
Idea 7: Peura
Olen kokeillut myös omaa origamimallia. Tämä peura on jo hiukkasen monivaiheisempi. (Älä yritä selvittää taitteluvaiheita ylläolevan kuvan mukaan, se ei sisällä kaikkia kuvia.) Harmi, että tämä peura on mennyt ajan saatossa pöpelikköön, yhyy.

Ks. peuraheijastimen taittelututoriaali tästä.
Ja sitten se iski! Pakko tehdä pitkästä aikaa uusia heijastimia. Luulin, että heijastinkangasta oli runsaasti jäljellä, mutta tämä kasa vain löytyi. Voisi luulla, että siinä on vahingossa roskat säilötty? Kovin pientä silppua oli, mutta kaupolle ei jaksanut, joten mennään sillä mitä on! Eli kuinka tehdä pienistäkin silpuista pienesti heijastavia asusteita:
Ideat 8-10: Hahmot huovalle
Leikkaa ja liimaa paksulle huovalle! Helppo ja jopa sanoisinko, klassinen ratkaisu. Jos malli on selkeä, saa pienestäkin kappaleesta leikattua paljon. Itse tein hattivatin, timantin ja pöllön. Timantti vähän epäonnistui, meni vinkkuraan ja tuli sotkettua liimalla, mutta ehkä se on peppipitkätossun timantti, joka saakin olla vähän heikun keikun ja silleen vinksin vonksin lahopsulaheisulahopsanssaa...

Liimaamiseen käytin kontaktiliimaa, se tarttui ja kuivui yllättävän nopeasti. Hattivatin ja pöllön silmät tussasin valkoisella akryylimaalitussilla ja mustalla permanenttitussilla. Reiät ripustamiseen puhkoin paksulla ompeluneulalla.
Joten näillä mennään liikenteessä läpi tuleva kaamos. Millaisia heijastimia tai siis heijastavia asusteita sinä olet tehnyt?

6 kommenttia:

 1. Sulka ja origami kyyhky ovat näistä minun suosikkejani. Ihania kyllä kaikki.

  VastaaPoista
 2. Hattivatti meitsin Suokkari.:) Mikäkhän se ois paras paikka hankkia tuota kangasta? Ja miten sie koet, että jos ei käytä liimaa niin pystyykö helposti käsin ompelemaan? Vai saako täällä kysellä tämmösiä? Iik,tämä on mun eka blogikommentti! T.Petra :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin väittää, että löytyy nykyisin kaikista mitkä askartelutarvikkeita myy. Esim. Oulussa Sinooperi, Kärkkäinen, jopa joissakin marketeissa. Jos en väärin muista, Eurokankaalla on myös myynnissä kankaana, jos vähän enemmän tarvitsee kerralla :D Koneella ainakin voi ommella, mikseipä myös käsin :) PS: Ja tottakai saa kysyä! Kommentointi on just siihen parhaimmillaan. Autan aina mielelläni.

   Poista
 3. Huikean hieno postaus täynnä mainioita heijastavia ideoita - kiitos! Nuo origamit ovat tyylikkäitä ja tuo pääkallo on ihan huippuhauska värilankoineen :)

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.