maanantai 25. syyskuuta 2017

Huttupakkaus osa 4 + Paperikotelo-tutoriaali.

Viime viikolla Lidleihin tuli Heidi Klumin paljon mainostettu mallisto myyntiin. Itsekin menin sinne haukkana aamusta paikalle. Pitsimekko oli myyty alle viidessä minuutissa loppuun (yhyy), mutta onneksi sain omaa kokoa sopivan sinisen mekon, se mallistosta eniten puhuttelikin! 
Ehkä siinä vähän hullaantui, kun kassalle lähtikin useampi vaate... ostoa en kyllä ole katunut! Kootkin olivat yllättävän hyvät sokkona ostetuksi, vain toista mekkoa helmasta lyhensin.

Mutta vähän iski kotona ympäristöllinen morkkis tajuntaan: ei kauhea mitkä pakkaukset! Pahvia, nauhaa, viikkauspahvia ja tarranauhat päälle - kyllä, jokaisessa pahvipakkauksessa oli avattava läppä, jonka pystyi sulkemaan kovalla, muovisella tarranauhalla. Mitä tuhlausta, sanoisinko.
Ensin vaatteista otin talteen kokoläpyköistä ohuet satiininauhat. Vaikka ovat kovin pätkiä, ovat hyviä moneen juttuun. Otan aina vaatteista talteen, niitä voi käyttää sitomiseen, koristeluihin, kortteihin ja ripustusnauhoina.. sanottakoon, että esimerkiksi ovat tosi nättejä ripustuslenksuja joulukuusenkoristeissa.
Sitten lähti itse pahvipakkaukset päreiksi. Talletin turhakeviikkauspahvit vaatteiden välistä, leikkasin puhtaat mustat, kiiltäväpintaiset pakkausosat (ei kuvassa) korttiaskarteluihin ja sitten päätin tallettaa myös ne tarranauhakappaleet.

Yhdet tarranauhat kierrätin jo! Voisiko ajatella, että vaatteen pakkauksen tarranauhasta tuleekin idea paperikoteloon?
Tällainen siitä tuli! Tein sen vanhasta vihosta revittyihin kansiin. Kotelo toiseen laitaan ja tarranauhasta hyvä sulkija.

Ja tässä tulee helppo tutoriaali, näin tein sen:
Tarvikkeet: vihon tai kirjan kannet, vahvaa paperia tai ohutta kartonkia, pala tarranauhaa (tai vois olla myös solmittavat kangasnauhat), kuvioteippiä, (tavallista teippiä), liimaa, viivoitin, sakset, kartonkia tai muuta vahvaa paperia tai nauhaa (itse käytin tapettisuikaletta).
Leikkaa paperista/kartongista selkämyksen peittävä suikale. Tee siihen keskelle selkämyksen leveydeltä taitokset ja teippaa reunat kansiin. Tämä suojaa ja antaa vahvuutta selkämystä. Leikkaa ja liimaa kartongista/nauhasta tms. kaksinkertainen suikale kannen reunaan. Kiinnitä tähän sisäpuolelle tarranauhapala ja vastakappale toisen kannen etupuolelle. Leikkaa kartongista noin kannen kokoinen kappale. Mittaa selkämys ja kerro se kahdella, taita laidat sisälle mitan perusteella. Liimaa tai teippaa yksi laita kartonkia vasten (ks. kuvassa viiva) ja taita kolme muuta taitosta vielä kertaalleen kahtia sisällepäin. Liimaa nämä uudet taitokset laidoista kanteen. Liimaa ensin pitkä reuna, voit varmistaa liimauksen myös teippaamalla päältä. Liimaa lopuksi lyhyet reunat ja anna kuivua.
Ja tältä sen sitten pitäisi näyttää! Kuivuttuaan on melko vahva kotelo. Hyvä monenlaiseen käyttöön. Kuorille, kuville, muistilapuille.. Voisi myös toimia jonkinlaisena lahjapakkauksena?
Ja tältä kotelo näyttää suljettuna. Aika näyttää mihin muualle loppuja tarranauhapaloja kierrättää. Ideoita?

Ks. lisää erilaisten "huttu"pakkausten kierrätysvinkkejä esimerkiksi näistä postauksista: osa 1  / osa 2 ja osa 3.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.