perjantai 12. tammikuuta 2024

Lahjapankki osa 6: Kolme vaatetta

Lahjapankki vuosimallia 2023 saa nyt päätöksensä (edistystä, sain postaussarjan tuutista ulos ennen tammikuun puoli väliä!). Monta lahjaa on esitelty, enää on vain kolme vaatetta jäljellä. Ne tulevat nyt yhtenä pienenä yhteispostauksena.

Lahjapankki 2023: 
1: Enkelikranssi
2: Kelloteline kierrättäen 
3: Pussukat omalla printillä 
6: Kolme vaatetta (tämä postaus)

Lahjapankki 2023: Ommeltu vaate 1/3

Yöbokserit miehelle

Tämä on jo klassikko. Joka joulu annetaan vakiolahja miehen kanssa toisillemme. Minä saan yövaatteen, hän saa yövaatteen. Tänä vuonna hän sai tällaiset väljät yöshortsit. Kaava on ostopöksyistä muokattu.

Lahjapankki 2023: Ommeltu vaate 2/3

Yömekko nallelle

Vähän ennen joulua tuli toive, että nallella ei ole yöpaitulia. No kappas, sehän on sitten tehtävä! Tällainen siitä tuli, kuvassa ei tosin saajanalle, vaan ihan muu nallukka toimi mallina.

Ompelin yömekon tästä supervanhasta kirppikseltä ostetusta, ohuesta neuletakista. Siitä oli näköjään jo hiha lähtenyt aiemmin johonkin projektiin. Napitkin olivat jo karanneet. Mut helasta ja selkäosasta sai hyvin nallelle yömekon!

Nallesta tuli mittoja ja totesin, että hyvä tulee, kun käytän Baby Born -nuken mekkokaavaa ja vain teen siitä vähän suuremman ja helmasta levenevämmän. Takanan on halkio ja ylhäällä pääntien vieressä nauhat mekon kiinnitystä varten. Eteen aplikoin sydämen (collegetilkun nurja puoli ylöspäin, kivan pörröinen) ja kuun.

Ks. Baby Born -mekkokaavalla tehty tonttuasu

Lahjapankki 2023: Ommeltu vaate 3/3

Kangasvillatakki naiselle

Tämä oli ehkä vuoden jännin lahja siinä mielessä, että niin monessa olisi voinut mennä pieleen (koko, kuosivalinta, itse ompeleminen). Mut tästä tuli aikas kiva! Kaksipuolisesta, paksusta neuloksesta ompelin oversized-neuletakin. Siinä on pudotetut hihat ja suuret kädentiet. Vyötäröltä väljä, lyhyt malli ja sen saa yhdellä suurella napilla kiinni. Tässä on sellaista ysärin ja nollarin henkiä yhdistettynä graafisuuteen.

Kaavana oli yksi oma ostotakki, mutta pienensin sitä vain saajalleen sopivammaksi.

Tilkuista tein vielä neuledonitsin kaupan päälle. Käytin siihen neuloksen kumpaakin puolta, tuli mustasta puolesta kiva väriblokki.

Ja ekstrana vielä loppuun unikko-heijastin!

Tämä ei ole ommeltu eikä vaate, mutta oli lahja kuitenkin ja siten osa tätä lahjapankkia. Leikkasin heijastinkankaasta unikon, liimasin sen kontaktiliimalla paksulle huovalle ja niiden väliin suikaleen nahkaa. Lopuksi siistin huovan unikon muotoon.

Siinä oli viime joulun itse tehdyt lahjat! Toivottavasti saitte vinkkejä ja inspiraatiota tuleviin jouluihin ja muihin lahjaideoihin.

4 kommenttia:

  1. Heijastin onkin kiva idea joka onnistuu varmaan minultakin, kiitos vinkistä

    VastaaPoista
  2. Kivoja lahjoja oli koko sarjassa :) Kiitos, että teit näistä koonnit, hyviä lahjaideoita tarvitsee aina.

    VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.