maanantai 8. tammikuuta 2024

Lahjapankki osa 4: Fimosta kukkakorviksia

Neljäs osa ja luvassa neljät kukkakorvikset! Niin samankaltaiset, mutta kaikki silti niin erilaiset.

Lahjapankki 2023: 1: Enkelikranssi / 2: Kelloteline kierrättäen / 3: Pussukat omalla printillä 

Tein viime vuonna lahjoiksi soijavahakynttilöitä, joiden päälle lisäsin kukkakoristeita. Käytin siinä tätä silikonimuottia, joka on alkujaan leivontakoristeiden tekoon, mutta minulla se on nyt askartelukäytössä. Koska soijavahakukkaset onnistuivat niin hyvin, ajattelin että mikseipä sillä voisi tehdä myös fimokukkia!

Ks. kukkakoristeiset soijavahakynttilät

Fimo eli polymeerimassa sopi erittäin hyvin muottiin käytettäväksi. Sai tosi tasalaatuisia kukkia. Tein muotin avulla punaiset kukkaset valkoisella keskustalla (saajan lempiväri punainen) ja sitten tein hillitymmät valkoiset nappikorvikset pienemmistä kukkasista - ja sitten ihan pikkiriikkiset kukkaset yhdistin karkkeihin! Karkit menivät lahjaksi tyttöselle, joka oli vasta saanut korvakorureiät.

Valkoiset kukkaset liimasin suoraan nappikorvispohjiin (liimauspohja lähes yhtä iso mitä kukan halkaisija), mutta punasiin (ja ekassa kuvassa näkyviin korviksiin) lisäsin koukun (toinen pää taivutettu niin ei pääse luistamaan suorana pois, korumassailijat knows) ja taustalle pelkän fimopyörylän.

Koska oli erilaiset kukkaset ja erilaiset saajat, niin oli myös erilaiset paketoinnit.

Tein kartongista punaisille kukkasille pienen laatikon. Karkit menivät sifonkipussukkaan ja muun ostetun lahjan kylkeen. Nappikukkaset taas piirretyn taustapahvin kera isompaan laatikkoon*.

* Laatikko taiteltu lahjakassista, ks. joulukalenterin 16. luukku: Kierrätyspaketointia lahjakassaista

Ja pisteeksi kukkasen päällä: herkut violetit kukkaset tein lahjaksi itselleni!  Yhdistin nappikorviksiin isommat kukkaset. Nämä ovat ihanan hempeet.

Nyt kyllä saatto jäädä päälle himo tehdä enemmänkin fimokoruja. Edellisestä kerrasta on niin pitkä aika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.