keskiviikko 2. lokakuuta 2019

Näy pimeässä! (DIY: Reppuheijastin)

Eilinen inspiroi. Lokakuun ensimmäinen, todellinen syyspäivä - ja valtakunnallinen heijastinpäivä.

Oli viimein aika ottaa heijastimet esiin. Ostetut, saadut, tehdyt. On niitä jonkinlainen kasa. Olen sitä mieltä, että heijastimia ja heijastavia asioita ei syyspimeydessä voi olla liikaa. Heijastin takissa, laukussa ja housun taskussa. Siihen vielä aina pyörän valo tai sitten se paras: kävelevä pieni valoheijastin. Kun on pieni ja musta koira, on oltava todella näkyvä vilkkuvalo, jotta että edes itse näkee oman koiransa.

Jossain asioissa vähemmän on enemmän, mutta heijastimissa enemmän on parempi.
Ja mutta avot, nyt on myös heijastin repussa!

Tämä on uusin tulokas. Sekä reppu että heijastin. Ostin uuden läppärirepun työkoneen raahaamiseen ja havahduin nyt, että siinähän on yksi puute: ei heijastimen heijastinta (no harvemminhan sitä selässä tarvitsee ollakaan, mutta ei siitä haittaakaan ole).

Ompelin simppelin reppuheijastimen. Ei roikkuvaa, ettei ole tiellä. Ei mitään mikä jättäisi reppuun jälkeä. Ei mitään kiinteää, jotta heijastimen saa pois valoisaan aikaan. Aina plussaa, jos kesällä ei turhia heijastimia, jotka voisivat tuikata auringossa silmään.
DIY: Reppuheijastin

Tarvikkeet: Heijastavaa kangasta, pala tarranauhaa, ompeluvermeet.

Tämä on superhelppo ja nopea! Eli kaikessa yksinkertaisuudessaan simppelimmisti näin: Leikkaa suikale, ompele päihin tarranauhasuikale. Sujauta reppuun.

Ja jos haluaa lisätyötä helppouteen niin kirjailee heijastimeen jotain kivaa. Itse eka meinasin jotain fiiniä sanahelinää englanniksi, mutta päädyinkin ihan suomeen. Ja ei skarppia tyyliä, vaan koukeroa. Ja pinkkinä vielä! Ensin meinasin laittaa huutaen, mutta vaihdoinkin pehmeyteen ja lisäsin huutomerkin sijaan sydämen.

Käyttö näin: Sujauta reppuremmin tai vaikkapa olkalaukun hihnan ympärille, käännä tarranauha puoli laukkuun/reppuun päin, jolloin ommelpuoli jää piiloon ja heijastin näyttää siistimmältä - eikä myöskään aukea lennosta, jos vähän ottaa osumaa johonkin.
Tässä joitakin käytössä olevia käsin tehtyjä heijastimia. Kissa ja pupu ovat ostettuja (minka.fi), mutta muut on omista kätösistä. On rusettirintakorua, Stormtrooperia (tehty miehelle), heijastavaa rannekorua, hapsua ja origamilintua. Jokaiseen takkiin ja käyttöveskaan omansa niin pysyy ainakin näkyvissä.

Ks. Stormtrooper + lumitähti- ja käsivarsiheijastimet  (lahjoiksi tehdyt)
Ks. postaus heijastinmaalista ja heijastavista rannekoruista.
Ks. 10 ideaa: DIY-heijastimia

4 kommenttia:

 1. Aivan ihania heijastimia. Kiitos muistutuksesta, voisinkin ommella pari heijastinta lisää!

  VastaaPoista
 2. Tämäpä tulikin tarpeeseen, sillä oma työreppuni tarvitsee vähän lisäheijastusta. Pitääkin tehdä tuollainen tarranauhakiinnitteinen itsellekin, kiitos ohjeesta :) Tarvikkeita olisi kyllä useampaan erilaiseen heijastimeen, joten taidanpa ryhtyä tuumasta toimeen. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, että inspiroiduit, eikun heijastinta reppuun aja selkään vain ja menoksi! Kiitoksia! :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.