perjantai 25. lokakuuta 2019

DIY: Lankakerä-avaimenperä (+ lankakeräkorvikset!).

Neuloin piikkiriikkisen avaimenperän. Se on minikokoinen lankakerä!

Eikö ole aika soma? Avaimenperä valmistuu nopeasti ja hyvin vähistä materiaaleista - kuvassa kaikki mitä lankakerän neulomiseen ja viimeistelyyn tarvitaan!

DIY: Neulottu lankakerä-avaimenperä 

Tarvikkeet: Pieni nöttönen ohutta lankaa, ohuet sukkapuikot (itse käytin kakkosia), parsinneula, sakset, pieni pallo vanua (tai lankoja, tilkkuja tms), pieni suikale keinonahkaa, ompeluneula ja -lankaa, korupihdit, avaimenperärengas, 2 kpl vahvoja välirenkaita, pieni pala lenkkiketjua.
Tee näin:

Neulo pieni pala ainaoikeaa tasona, noin 3 x 3,5–4 cm. Itsellä oli ohut lanka kaksinkerroin ja leveyttä 8 silmukkaa. Neulepalaa ei tarvitse päätellä, vedä silmukat neulalla päästä kasaan. Kiristä pääty umpeen. Neulaa takasivut yhteen. Työnnä vähän vanua sisään ja sulje toinen pää. Päättele.

Tee vyöte keinonahasta. Leikkaa pieni suikale nahkaa, sen verran et menee päistä vähän limittäin kerän ympärille. Kirjaile vaalealle, nurjalle puolelle vaikkapa nimesi tai ihan vaan tylsästi yarn niin kuin minä kirjailin. Ompele vyöte lankakerän ympärille. Suikaleen voi myös pikaliimata ympärille.

Pujota välirengas kerän päätyyn, ujuta rengas "syvältä" ja useiden lankojen ympäriltä, jotta ei heti petä ensimmäisestä kiskaisusta. Langalla voi myös vähän muutamin pistoin vahvistaa kiinnityskohtaa. Pujota ketju välirenkaiden väliin ja yhdistä toiseen päätyyn avaimenperärengas.
Idean lankakerä-avaimenperään sain näistä avaimenperääkin puolta pienimmistä lankakeräkorviksista! Ne ovat virkatut ja niissä on keinonahan sijaan paperivyöte. Vyöte on lopuksi liimalakattu, joten se kestää korvissa oikein hyvin (jos ei nyt ihan kaatosateeseen mene seisomaan), mutta avaimenperään voisi olla aika riittämätön.

Idean puolestaan näihin virkattuihin lankakeriin sain viime vuonna tekemistäni lankakeräkorviksista, jotka pujottelin ihan vain muovipillipalan ympärille. Niin ne ideat kiertävät kehää, tekniikka vain vaihtuu välillä.

Ks. tästä pujotetut minilankakeräkorvisten tutoriaali + postauksen lopussa on myös printattavat minilankavyötteet. Niitä voisi käyttää myös näihin virkattuihin korviksiin.
Ohje tosin virkattuihin keriin on tällä viikolla ilmestyneessä Kauneimmat Käsityöt -joulunumerossa 7/19 (ks. myös edellisen postauksen virkattu enkeli ja superhelppo nauhakuusi, jotka ovat myös mukana ko. nro:ssa).

Lehteen korvikset pääsivät koko sivun kokoisena kuvana, jolloin keristä tuli tuplakokoiset!

2 kommenttia:

  1. Oi kuinka ihastuttavia pikkukeriä. Sinulla on kaunis blogi, paljon nähtävää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tervetuloa lueskelemaan ja inspiroitumaan jatkossakin ;)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.