maanantai 25. heinäkuuta 2011

Kotikosmetiikkaa.

Tee-se-itse-purkit kotikosmetiikalle. Ollaan asteen enemmän luomuja ja ekologisia, tehdään purnukat itse muun muassa vanhoista eri mallisista lasipurkeista. Kastike- ja säilykehyllyltä löytyy!
Rasvapurkkejakin voi hyödyntää kerrasta toiseen ja kolmanteenkin. Näistä on jo etiketit irroitettu.
Puhdista purkit huolellisesti, ettei niihin jää muhimaan pöpöjä. Jos tiskikonetta ei ole, keitä purkit tilkassa tiskiainetta niin etiketitkin irtoaa leikiten. Lopuksi kunnon huuhtelu.
Kuivaa puhdistetut kannet ja purkit. Käytä puhdasta keittiöliinaa tai - pyyhettä kuivaamiseen.
Askertele mieluisat etiketit ja kiinnitä ne vaikka liimalakalla. Koristele myös rumat kannet.
Tässä osa omia etikettejäni: scrub = kuorinta, kuivashampoo ja ihoöljy.
Sitten täytä purkit. Netistä löytyy paljon kotitekoisen kosmetiikan ohjeita. Minä menin alimman aidan alta ja laitoin esimerkiksi yhteen purkkiin kahvinporoja (+suihkushampoo=kuorinta), toiseen oliiviöljyä (puhdistus- ja kosteutusöljy) ja kolmanteen sokerin ja suolan sekoitusta (+öljyä=kuorinta).
Rasvapurkit täytin purnukka- ja tuubijämillä, jotka isoina pakkauksina vievät kylpyhuoneen kaapissani turhaa tilaa. Eikun lotionit ja tökötit purkkiin ja kas, sai jämät käyttöön ja kaappiin tilaa.
Kymppiniksi: leikkaa aina kaikki tuubit poikki ja kaavi loput jämät pois. Vaikka kuinka olisi luullut käyttäneensä rasvan loppuun, kyllä sitä aina on tuubin seinämillä hämmästyttävän paljon.
Nämä pikkupurkit ovat hyviä, olen jemmannut niitä itseltäni ja äidiltäni vuosien ajan jo. Vie vähän tilaa, mahtuu käsilaukkuunkin, helppo ottaa matkalle mukaan ja ovat uudelleen käytettävissä.
Tässä valmiita purkkeja. Pinkki on silkkipapaerilla päällystetty ja se kiiltää, koska viimeisin lakkakerros ei vielä ehtinyt kuivahtaa. Ruutukantinen pilttipurkki on kyllä suosikkini, se on niin soma!
Semmoista tänään, eikun rentouttavaa kotikuorintaa tekemään!
Loppuun saamaani One Lovely Blog-tunnustus Nunnunkynsistä, kiitos paljon Nunnu! 

Olen kuitenkin ilkimyssurkimus, koska en laita tunnustusta eteenpäin. Olen niitä, jotka katkaisi teininä muiden pitkään kiertäneet "lähetä tämä sadalle niin toiveesi toteutuu"-kiertokirjeet. Paha, paha bloggari, vanhat tavat tuppaavat esiin. Laitan kyllä sitten ensi kerralla - lupaan - mikäli joku minut vielä haluaa tunnustaa.

4 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä, täytyy muistaa kaapia purkit huolella! :D
  Itse tein yks päivä tässä itse huulirasvaa; mehiläisvahasta, kaakaovoista ja jojobaöljystä. Netistä löytyy paljon ohjeita (niinkuin jo mainitsitkin) ja tilasin tarvikkeet täältä: pieni.tuoksukauppa.net
  Sieltäkin jokunen resepti löytyy. :)

  p.s. Kivoja vinkkejä /ideoita oli myös vaatekaapin siivous postauksissa!

  -Roosa

  VastaaPoista
 2. Roosa,
  kiitos, ole hyvä, se on pieni vaiva, mutta suuri säästö ;) noita huulirasvajuttuja pitäisikin joskus kokeilla, mutta vielä en toistaiseksi ole tohdinnut. :)

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.