keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Kaktukset.

Aikaisemmin haaveilin tekeväni ison makrame-työn. Valmiiksi asti on vain nyt tullut makramea kaukaisesti muistuttava ripustettava kukkateline (öh..engl. hanging planter, plant hanger..joten miksi tuota nyt suomeksis sitten oikeasti kutsuisi?)
Valitsin minikokoisia saviruukkuja ja valkoista puuvillalankaa. Ruukut maalasin akryylilla ja sivelin päälle glittertöhnää (eli pientä hilettä sisältävä tekstiilimaali, joka oli parhaimmillaan kuivumassa kokoon).
Ja tältä se näyttää kokonaisuudessaan. Kolme ruukkua, kolme kaktusta. Aika pitkä tuosta tuli näin alkuun. Ajattelin, että mieluummin liian pitkä kuin lyhyt tynkä. Tuohon paneeliverhon (ks. postaus) eteen sopii pitkä koriste ja jos muualle siirtää niin sitten tekemällä lisää solmuja matkan varrelle saa helposti pituutta pois.
En käyttänyt mitään erikoista mallia solmujen tekoon. Ihan perussolmuja verkkomaisesti laitoja yhdistäen. Huomasin vasta jälkikäteen, että perussolmuilukin on näköjään himpun verran vaativampi taitolaji sillä luulin tekeväni ja mittaavani solmuvälit ihan justiinsa samalla tavalla, mutta silti jokainen tulikin tehtyä erillä lailla? Että silleensä..
Etsin pitkään tarpeeksi pieniä kaktuksia. Ei löytynyt. Ostin sitten yhden moniosaisen ja operoin sen kolmeen osaan. Olen aikaisemmin onnistunut jakamaan kaktuksia, joten seurataan ja katsellaan mitä nämä tykkäsivät erottelusta. Toistaiseksi näyttävät tyytyväisiltä eivätkä ole herjanneet.

8 kommenttia:

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.