torstai 6. elokuuta 2020

Kahden euron DIY-maljakko.

Nyt se iski. Syyssisustaminen. 

Mikähän siinäkin on, että usein juuri syksyn lähestyessä tekee mieli katsoa kotiian uusin silmin? Pois tuo ja tuo, tilalle se ja se. Vaihtaisiko tyynyt, verhot ja ehkä vielä jotain muutakin? Ehkä nyt sisustus ja kotoilu iski vielä vahvemmin kuin aiemmin, koska on tullut vietettyä kotona vielä normaaliakin enemmän aikaa tänä poikkeuksellisena epidemia-aikana.

Yritän silti hillitä ja välttää niin sanottua hetkessä keksittyä sisustamista (koska harkitakin voisi ja oikeasti miettiä sisustusta sellaiseksi ettei vaikka niitä sohvatyynyjä vaihtaisi koko ajan). Mutta tätä en voinut ohittaa, kun inspiraatio iski!
Uusi maljakko täysin tee-se-itse-henkeen. 

DIY-maljakko valmistui vain kahdesta materiaalista. Arvaatko mistä?

DIY-Maljakko eli kahden materiaalin wannabekeraaminen ruukku.

Materiaalina vanha lahjaksi kotiin saatu viskipullon suoja ja siihen päälle ilmakuivuva massa.

Kustannus projektille alle kahden euron.

Ja näin sen tein:

Muotoilin massasta pieniä satunnaisia palloja. Aloitin alhaalta ja ensin vain liiskasin massaa alaosaan tarttumapinnaksi. Sitten kerros kerrokselta painoin pallot kiinni pohjaan, aina yläosan liiskaten seuraavan kerroksen tarttumapinnaksi. 

Meni muuten ihan kokonaan tuo massa. Ei jäänyt kuin käsiin kuivuneet murut jäljelle! Aika zero waste, tällaiseen pitäisi pyrkiä, että projektiin kuluu aina kaikki hankittu matsku kerralla niin ei jäisi mitään turhia jämiä jäljelle haitoiksi.

En pyrkinyt tasalaatuisuuteen, se ei ole tämän maljakon juttu. Samankokoisiin kerroksiin ja tasaisiin pintoihin ei olisi tällä massalla kyennytkään, joten mitäpä täydellisyyttä sitten turhaan edes tavoittelemaan. Tässä diy-maljakossa saa rosot ja säröt näkyä!
Kun massa oli kuivunut ja kovettunut rauhassa, sudin päälle kirkasta akryylilakkaa. Ihan pienen kiillon tuomiseksi ja liukkaamman pinnan saamiseksi. Kun pinta ei ole täysin huokoinen, saa epätasaisesta pinnasta paremmin pyyhittyä pölyt pois. Lakka tuo myös kestoa pintaan, voi tarvittaessa vähän nihkeälläkin maljakkoa pyyhkäistä.

Täytyy vain muistaa, että sisus on silti pahvia ja tämä on kuivakukille ja oksille. Jos sisään ujuttaa lasipurkin tai -maljakon, voisi siihen laittaa myös leikkokukkia. 

Mielestäni tästä tuli tosi kiva! En tiedä muistuttaako pinta suomuja vai käpyä, mutta siitä tuli juuri sellainen mitä ajattelinkin. Ei paha kahden euron ja osittain kierrätetyksi diy-maljakoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.