tiistai 15. marraskuuta 2022

Helmat-kirjan Silva-mekko 2.0. trikoosta

Ompelin Helmat-kirjasta loppukesästä Silva-mekon joustamattomasta kankaasta. Ongelmilta ei vältytty ja kaavoja fiksatessa koko ajan käy vahva tunne, että tämä pitäisi vielä tehdä joustavasta kankaasta.

Ks. postaus: Silva mekko 1.0

Ja nyt olen sen tehnyt! Aikomus toteutukseksi! Ja saanen esitellä: trikoinen Silva-mekko osa 2!

Se kävi yllättävän helposti.

Etenkin, kun kaavat oli leikattuna (ei tietenkään fiksattuna, joten meni saveen tai syteen -leikkaamisen pelolla mentiin) ja itse mekko jo tuttu. 

Valitsin mustaa trikoota. Etuosan yläkappaleet ovat itse asiassa eri kankaasta, vähän paksummasta trikoosta sen takia ettei sen läpi näkyisi. Eroa ei silmällä huomaa, vaikka ovatkin eri kankaista!

Mitä muutoksia tein?

Silva-mekko 2.0. sai kapeamman (ei sitä rasittavaa rypytysrupemaa) helman. Se ei ole yhtä runsas kuin edellisestä ja on myös vähän lyhyempi. Hihat ovat samat, päätie sama. Vyö on edellistä leveämpi, mutta lyhyempi (koska kangas loppui kesken). Jätin myös etukappaleista muotolaskokset pois. Pääntien kaitaleen tein, mutta ne lisännyt tukikangasta.

Ja ai niin, leikkasin about kaikki kappaleet ilman saumanvaroja, koska joustavuus. Hyvä koko tuli silti!

Ja kaikista suurin - JA PARAS - muutos oli...

...kuminauha pääntiehen! Edellisessä oli vähän ongelmia istuvuuden kanssa ja etukäteen vähän pelkäsin miten käy, kun leikkaa kappaleet erilaisesta kankaasta.. Totesin, että joko puran kappaleet ihan paloiksi ja alan korjaamaan istuvuutta (ja menetän samalla järkeni ja aikani) tai sitten pujotan pääntiehen kaitaleen avulla tulleeseen kujaan ohutta kuminauhaa. 

Päädyin kuminauhaan. Ratkaisu oli loistava, koska se vei kaikki istuvuusongelmat pois! Ei lörpöttänyt enää ja plussana päälle eipähän tarvitse asetella pääntietä tai miettiä vilkkuuko, jos kumartuu.

Mekko pääsi tässä vähän aikaa sitten cocktailjuhliin. Mietin etukäteen onko trikoinen vähän liian arkinen, mutta ei se ollut sitä, kun mekon kaveriksi lisäsu blingbling-ballerinat, juhlavan pikkulaukun ja näyttävät korvakorut. Trikoomekko oli erittäin mukava päällä ja oli myös helppo ratkaisu matkalaukkumekoksi: ei rypistynyt eikä tarvinnut silittää ennen juhlia!

Tätä mekkoa pidän varmasti uudelleen ja yhä uudelleen. Varmasti monenlaisen menon mekko.

2 kommenttia:

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.