perjantai 31. maaliskuuta 2023

Kuulokepussukan uusi look

Kuten otsikko jo sen kertoo: kuulokepussukka sai uuden lookin!

Tämä oli tosi kiva muodonmuutoskäsityö. Yhdistin siihen huopaa ja kirjailua, kaikki materiaalit jämistä.

Lähtötilanne on tässä. Vanhojen kuulokkeiden mukana tullut suojapussukka. Jäi tarpeettomaksi ja ajattelin, että tästähän saa kukkaron mille vain! Kunhan ensin vähän fiksaa ulkonäköä..

..ensin ratkoin Jabra-merkkilapun pois, sitten nappasin myös myös sisältä usb-taskun pois. Se on ihan liian pieni about millekään muulle. Ompelin ratkotut kohdat kiinni ja..

..sitten suunnittelemaan muodonmuutosta!

Ajattelin kirjailla päälle, mutta koska pussukka on softshellin tapaista paksua höttöä, kirjonta yksinään tuntui joten luotaantyöntävältä. Mutta jos siihen yhdistää kangasta? Päädyin ohueen huopaan. Valitsin pienimmät huopakappaleet eli leikkuujämät sekä lyhyimmät kirjailulankajämät.

Koska huopa yksinään on myös vähän epäsiistiä päälle ommeltavaksi niin ajattelin, että se tarvitsee jonkilaista tukea - eli tukikangasta! 

Tiesin, että johonkin olin säästänyt näitä pikkuruisia leikkuujämiä. Nyt tukikangasjämät yhdistyvät huopajämien kanssa käyttöön sen sijaan, että joskus olisivat päätyneet roskakoriin.

Tukikankaiset huopakappaleet oli tosi helppo leikata, reunoista tuli heti paljon skarpimpia. 

Vaikka on kaikki jämien jämiä, ei silti ihan zero waste -meiningillä päässyt. Jämistäkin tuli leikkuuroskaa. Yritin kyllä minimoida ja käyttää mahdollisimman paljon pinta-alaa näistä jämistä.

Ja sitten ompelemaan eli kirjailemaan ja sommittelemaan. Tämä oli hauskaa, vähän kuin palapelin rakentamista saada kaikki lehtikappaleet kivaan asetelmaan ilman.

Lopuksi päädyin tosin nuo keltaiset pikkulehdet jättämään pois. Ne olivat...liian keltaisia.

Ja tällainen siitä sitten tuli! Vähän kuin ilmavassa kranssinmuodossa, tuulen tuivertamana kaikki jättipeikonlehdet ja alokasian lehdet sulassa sovussa.

Kirjailu oli kivaa tälle softshell-mikä-lie-materiaalille. Pystyi kirjailemaan siihen ihan päälle, pistot eivät näy ollenkaan pussukan sisäpuolella.


Tästä tuli pussukka ihan mille vain. Voisi pitää laukussa elektroniikkasälää laturista kuulokkeisiin, meikkejä tai toilettitarvikkeita (kokeilin, hammasharja mahtuu hyvin sisälle!).

Vielä ehti postata tälle kuulle! Huomenna onkin sitten huhtikuu.. pitäisiköhän tehdä jotain pääsiäisjuttua?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.