perjantai 10. maaliskuuta 2023

Kirppislöytö: ennen & jälkeen

Kävin pitkästä aikaa kirpparilla. Etsin paria tiettyä juttua, mutta kuten arvata saattaa, eihän niitä silloin löydä, kun etsimällä etsii.. Mutta löysin jotain muuta! Ihan odottamatta, hetkessä iski muodonmuutoksesta inspiraatio ja ajatus: tämän minä ostan!

Sisustuspuolelta löysin tällaisen laakean kulhon. Eikö olekin ruma! Siis niin ruma, että tästä saa jotain tosi hienoa. Näin sen heti mielessäni: päälle maalia ja kammottava printti piiloon!

Hintakin vain huokeat 1,5 euroa, joten tartuin tuumasta toimeen.

Hassua, että kulhossa oli vielä alkuperäinen hintalappu. Noin viidellä dollarilla on ostettu. Onkohan tämä ollut tuliainen vai matkamuisto? Oli kumpaa vain, ei kovin tykätty ilmeisesti.

Joskus tällaisissa etenkin selkeästi ulkomailta tuoduista tavaroista olisi hauska tietää niiden tarina! 

Kulhon tie Suomeen jää mysteeriksi, mutta sen tarina jatkuu nyt muodonmuutoksen myötä!

Ensin kostealla rätillä pesin kulhon ja sitten vedin alle valkoista akryylimaalia printin peitoksi.

Valkoisen jälkeen maalasin sisäpuolen vähän violettiin taittavalla pinkillä. Oli haastavaa sekoittaa just oikea sävy, mutta mielestäni onnistuin aika hyvin siinä missä sävyssä kulhon näin.

Maalasin vain sisäpuolen, jotta tuo alkuperäinen pinta näkyy kulhon reunoilla. Se tuo pehmeyttä ja luonnollisuutta kontrastiksi maalipintaan. 

Ja huomaatko? Reunassa kulkee ihan ohut kultamaalireunus! Se on hyvin hillitty, mutta viimeistelee kivasti.

Kulho mätsää niin hyvin senkin päälle ja istuu kivasti taustalla lepäävän taulun väreihin. Se on myös itse maalattu, ja myös vanhan pinnan päälle! Pelastin taulun roskiksesta ja tein siitä ihan uuden.

Ks. postaus roskistaulusta tästä.

Tuo kukkaruukku herättää monesti kiinnostuksen - se ei ole teline, siinä on vain kukkaruukun ja sen lautasen alla toinen kukkaruukku nurin käännettynä. Hyvä kikka nostaa kukkaa tasolta ylemmäs!

Tykkään tästä tosi paljon! Jotenkin niin utuinen, pehmeä ja ihan kuin kuiskuttelisi herkullisessa pastellivärissään: kohta kevät on täällä, ihan kohta.

Se tuo kennopallo se jatkaa pyörimistään. Jouluna tuli tehtyä muitakin kennokoristeita (ks. postaus), mutta tämä on ihan ympärivuotinen kennopallo, on saanut jäädä esille joulun jälkeenkin. Se on lumipallo, joka ei sula koskana. Tai näköjään mene  edes rikki. Vaikka kohtelisi vähän kaltoinkin, ehjänä on pysynyt since 2015! Ks. postaus ja linkki Youtube-videoon.

Inspiraatiorikasta viikonloppua! 

2 kommenttia:

  1. Hieno lopputulos. Minäkin tahtoisin pitkästä aikaa käydä kirpputorilla. Olisi mukava, jos löytyisi jotain astioita tai esineitä, joita voisi entisöidä. Kovasti on viimeaikoina semmoiset projektit minua kiinnostaneet. https://www.wanhanestori.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) sitten vain kirpputoreille etsimään projekteja! :)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.