tiistai 5. tammikuuta 2010

Nahka on toinen ihoni.

Lyhensin kerran nahkahamettani ja koska mitäänhän en heitä pois, nahkahameen alaosa on pyörinyt kangaslaarissa, kunnes se nyt löysi uuden kohtalonsa. Hiukan joustavasta nahkarepaleesta tuli nyt jonkinmoinen korsettiliivi.Tältä se näyttää lähikuvassa. Mukava makkarankuori, joka kuosii lörttöteepparit kasaan.Työprosessi oli tämä: leikkasin nahkan hiukan jopa epäsymmetrisiin paloihin (johtuen hameen saumoista) ja yhdistin ne vyötäröni ympäri riittäväksi putkeksi. Saumakohdat tikkasin vielä päältä, jotta työnjälki olisi huolitellumpaa ja saumoista tulisi kestävämpiä. Taakse lisäsin saman nahkahameen vuorikangasta, niin nahka ei olisi niin hiostava päällä. Taakse kiinnityskohtaan ompelin leveää tarranauhaa. Pysyy hyvin kiinni ja on helppo riisua pois.
Korsettivyö eri asussa (toppi myös itse ommeltu resoreista ja vetoketjusta). Kaverina rusettikoru,
...jonka tein käärmenahkakuvioidusta tekonahasta. Keskiosaan taakse liitin avaimenperästä rinkulan, johon pujotin leveähköä koruketjua. Uskokaa tai älkää, ketju on muovia, vaikka se ei siltä näytäkään.

2 kommenttia:

  1. Oon miettinyt tuommoisen nahka(ja farkku)korun tekoa jo jonkun aikaa ja homma on tyssännyt aina siihen kun en keksi millä saisin kotikonstein semmoiset "metalliset reikäniitit" rusetin päihin joihin sitten puolestaan voisi laitaa ketjun kiinni. No enää ei tarvi miettiä kun asianhan voi helposti toteuttaa tuolla tavalla kuin sä, yhdellä isolla renkulalla rusetin keskellä! Kiitos tästä :)

    VastaaPoista
  2. romulus,
    ihanaa, että vinkistä oli hyötyä! :) sama ongelma oli mullakin pitkään, kunnes äkkäsin tuon tavan ja naureskelin jälkeen sitä, miten en jo aikaisemmin keksinyt.. :D

    VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.