torstai 21. tammikuuta 2010

Pakkastossut koiralle.

Olen aina naureskellut kuville ja kaupanhyllyille, joissa olen nähnyt koirien kenkiä tai tossuja. Nyt kuitenkin, kun taas pukkasi kestopakkaset päälle, jouduin toteamaan, että kyllä on koiralle laitettava tossut tassuihin. Olin pihi enkä maksanut 15 euroa kaupan tekeleistä, vaan tein fleecestä omat tossut. Aluksi koira oli hyvin hämillään tossuista, jämähti paikalleen, eikä suostunut liikkumaan. "Mitä **ttua nämä on, ota ne pois!!" Ulkona kuitenkin kaveri tottui alle minuutin tossuihin. Kyllä nyt kelpaa, kun tassut pysyy lämpimänä. Tee sinäkin itse koirallesi tossut: Mittaa tassun koko, plussaa siihen centti pari pukemisvaraa ja leikkaa pussimainen kappale kaksinkertaisesti taitetusta fleecestä. (Muukin kangas käy, fleecen ainakin totesin suht hyväksi, koska se on lämmin, ei mene heti lumesta läpimäräksi, eikä ole lumessa liukas. Plus fleece antaa vähän periksi ja se helpottaa tossujen pukemista.) Ompele tossut, käännä saumapuolet sisälle ja ompele laitoihin tarranauhaa, joilla tossujen kiinnitys onnistuu. Tarranauha kulkee tassun ympäri ja kuroo tossun kasaan tarpeeksi napakasti jalan ympäri niin että riisuminen on silti helppoa ja nopeahkoa.

4 kommenttia:

 1. Tosi kätevä ohje. Täytyykin toteuttaa kunhan saan pennun kotiin :)

  VastaaPoista
 2. Anise,
  kiitos :) nämä samat tossut ovat vieläkin käytössä, hyvin ovat meillä kestäneet. Vinkki: totuta pentu tossuihin maton päällä tai vie suoraan ulos. Liukas lattia aiheuttaa inhoreaktion, josta on vaikea totuttaa pois. Näin minua ohjeistettiin aikoinaan :)

  VastaaPoista
 3. Taitaa löytyä käsityölaatikosta sellaista villasukkiin tarkoitettua jarrusukkamuovia purkillinen.. Jos sellaista laittaisi pohjiin ettei luista :)

  VastaaPoista
 4. Anise,
  jarrusukkamuovi onkin hyvä idea! :) tosin ei fleece lumessa luista mihinkään, mutta raportoi jos toteutat jarrusukkaversiolliset et miten ne toimii käytännössä :)

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.