perjantai 15. tammikuuta 2010

Resoreita ja hapsuja.

Kuinka tehdä itse hapsukoru: Leikkaa tekonahasta kapeita suikaleita, pätki ne tahtomasi pituiseksi, kokoa ne yhteen nippuun ja kieputa ympärille yhtä suikaletta, samalla kun ompelet käsin suikaletta nipun ympärille. Jos mahdollista, käytä nahkaneulaa, niin ompelu sujuu paremmin. Voit myös käyttää apuna pihtejä, joilla avustat neulan menoa nipun läpi. Älä kuitenkaan työnnä pihdeillä liian kovasti neulaa, se saattaa helposti vääntyä tai jopa katketa. Kiinnitä hapsu joko aivaimenperälenksuun tms, jolla saat sen roikkumaan tahtomaasi paikkaan.
Alunperin tein tuon hapsun laukun koristeeksi, mutta ei se vielä tähän päivään mennessä ole kertaakaan yhdessäkään laukussa roikkunut..

Tahtoisin vinkata ihanan tyttösen Oh Mollyn-blogia ja sieltä mm. tätä vanhaa postausta, jossa on ohjeet (blogi ei ole enää voimassa) korkeavyötäröisen resorihameen tekoon. Hame on simppeli tehdä ja siitä saa niin napakan ja tyköistuvan, kuin tekijä itse tahtoo.

 Lisäsin hameen helmaan vanhan paidan helmasta erilaista resoria, kun sattui niin harvinaisesti, että kerrankin oli tismalleen sama sävy kyseessä. Hame sopii yhteen paksujen reisisukkisten ja joulunpunaisten kynsien kanssa.


4 kommenttia:

 1. Kiva, kiitti tost Mollyn linkki-vinkistä!

  VastaaPoista
 2. Hame näyttää tosi kivalta. Tuolla tavalla saa myös tarvittaessa vähän lisää pituutta. Jotkut hameet on meinaan pikkasen liian lyhyitä. Mun ompelutaidot on vaan ihan peffasta, enkä omista edes ompelukonetta. Koruja tykkään kyllä näprätä.

  VastaaPoista
 3. chatrin,
  kiitos, joo pituutta siihen tarvittiinkin hieman lisää, kun tein hameen jämäresorista. Lainaa kaverilta konetta ja rupia harjottelemaan taitoja, en minäkään aina ole osannut ;) mutta korujen tekokin on tosi hieno juttu, itsekin tykkään!

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.