tiistai 12. kesäkuuta 2012

Kutrien koristamista.

Kun tukkaan kyllästyy, sitä voi piristää uusilla hiushärpäkkeillä. Seuraavaksi siis kolme uutta päähän pantavaa, jotka voi tehdä helposti ja kätevästi ilman "erikoistyökaluja". Ei pihtejä, ei kuumaliimaa tm.
Uutta hiuksiin osa yksi: vanhan uudistaminen päällystämällä. Oli kyseessä ohut tai paksu panta, sille voi ommella ohuesta kankaasta uuden päällisen. Itse tein omaani keskelle solmumaisen yksityiskohdan.
Helppo uudistus, nopea valmistus. Kiva lopputulos ja tilkkulaari on yhtä kangaspalaa pienempi.
 
Uutta hiuksiin osa kaksi: uusien koristeosien tekeminen. Vaihtoehdot ovat rajattomat materiaaleista, mallista ja tyylistä lähtien, mutta koska itselle passaa niin nahka kuin rusetit niin tein uuden nahkarusetin.
Kun koristeen ympäri tai alle tekee pannan kulkevan kujan tai jonkinmoisen raon niin koristetta ei tarvitse hamaan tulevaisuuteen asti kiinnittää yhteen pantaan, vaan koristetta voi vaihdella pannasta toiseen, jee!
Tai voihan uuden koristeen kiinnittää pinniin tai solkeen - joko vanhaan tai tarvittaessa uuteen pohjaan.
Uutta hiuksiin osa kolme: täysin uuden hiuspannan valmistaminen onnistuu vaikka nauhasta tai kangassuikaleesta, jonka päiden väliin ompelee kuminauhaa. Itse koristelin pannan isolla ketjulla.
Tykkään kovasti isosta ja leveästä ketjupannasta, se on ainakin minun päässäni jotain täysin uudenlaista.
Tulossa: ylläri-ylläri jatko-osa! Voin paljastaa, että tulossa lisää trikoisia pääpantoja.

4 kommenttia:

  1. Tosi kivoja ideoita! Hitsi kun joskus saisin aikaiseksi kokeilla jotain näinkin simppeliä juttua, mutta olen aivan liikaa kiinni koruhommissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ehkä vaihdetaan rooleja, musta tuntuu taas etten ole pitkiin aikoihin jaksanut keskittyä tarkempiin ja isotöisempiin koruihin, etenkään helmistä valmistettaviin koruihin, vaikka to-do-ideoita niihin kyllä olisi..:)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.