keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Petini on linnani.

Koirateemaisuus ja lukijoiden toiveisiin vastaaminen jatkuu, seuraavana siis asiaa koiranpedeistä.
Muun muassa eräs lukija toivoi juttua muhkeasta koiranpedistä ja sehän sopii, Cora jos kuka tykkää niistä. Ihan pennusta asti se on hilannut itsensä nukkumaan sinne missä on eniten pehmeintä.
Yleisimmin kuvaan liittyy turhan inhimilliseen tyyliin iso tyyny ja viltti, oli sitten sängyssä tai sohvalla.
Aikaisemmin olen käynyt suuriakin taisteluja Coran kanssa, jottei se möyhisi kaikkia tyynyjä piloille. Olen tyrkyttänyt vuosien varrella jos minkälaista petiä ja punkkaa, mutta harva nirppanokalle se on kelvannut. Esimerkiksi tämä matkalaukusta kyhätty peti ei kelvannut Coralle lainkaan.
Olen ommellut isoja alustoja laidoilla ja laidoitta (kuten yllä nappi-kuvioinen mattopeti). Yksi hetkellinen suosikkipeti oli vanhalla teepparilla päällystetty patjanpala, jonka ympärillä oli ns. fleecepussi.
Cora kyllä tykkäsi fleecepussista (niinä kertoina kun sinne pussiin omin neuvoin pääsi kaivautumaan), mutta hävitin salaa pedin pois (ei kerrota Coralle!), koska se oli vain jotenkin niin auttamattoman ruma!
Sitten kokeilin luoda superlonista ja neuleesta nojatuolin muotoista petiä (postaus täällä). Sohvalinna toimikin aikansa, mutta kierrätetty neulos ei kestänyt pitkää käyttöä, joten peti on jo aikoja sitten purettu.
Onneksi viime kesänä saimme lahjoituksena oikean koiranpedin, joten uuden pedin tekemiseen ei ole nyt tarvetta eli lukijan tutoriaalitoive ei toteudu..mutta toisaalta..pedin tyyny on kyllä ehtinyt jo litistyä..
..tehdään edes siis uusi pehmoinen tyyny! Kokoon ja täytteeseen panostamalla lopputulokseksi voi saada hyvinkin muhkean koiranpedin. Mallina tämä no-sew-idea: Luigi and Me: DIY Dog Bed. Tämä on extrasti superhelppo: kaksi kappaletta (valitse neliö, soikio, pyöreä tai vaikka sydän!) hapsutetaan reunoista ja hapsut solmitaan yhteen. Itse tosin jouduin ompelemaan kankaat paloista, joten täysin ompelematta oma versioni ei valmistunut. Mutta sainpahan tuon tyttövauvapinkin collegejämäpalat käytettyä pois!
Cora vastaanotti uuden tyynyn hyvin epäluuloisesti. Hyvä, että vapiseva reppana uskalsi reunalle istahtaa.
Onneksi petiin liitettynä uusi tyyny ei tuntukaan enää niin epäilyttävältä, vaan piski nautti heti tuplamuhkeasta pehmeydestä. Mikä prinsessa! Ja mies talossa kommentoi "röyhelötyynyä" nynnyksi..
Ja viltti vielä päälle (luolakoiraksi jalostetun koiran yleinen piirre nukkua piilossa/pimeässä). "Kiitti emäntä!"
Nyt hyvää yötä, pikkukoirien nukkumaanmenoaika on jo mennyt!

Lisää inspiraatiota tee-se-itse-koiranpeteihin löytyy esimerkiksi täältä: 15 Ways To Make A Dog Bed.

10 kommenttia:

 1. Moikka!
  Saanko tota 'Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.' juttua käyttää blogini kommenteissa myös?
  Ja saanko kysyä mistä tuon 'tykkäsin mutten jaksa kommentoida' jutun saa näkyviin (millä nimellä sitä kutsutaan ja mistä sen löytää)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi anonyymi! Saa toki, eihän lausahdus ole oma, joten kyllä se on vapaa käytettäväksi :) Klikkaus-painikkeen voi luoda Ulkoasu-kohdasta > valitse blogitekstit > aktivoi sieltä kohta, johon voit itse kirjottaa vaihtoehdot esim. "tykkäsin" tai tuon minun muotoilemani "tykkään mutten jaksa kommentoida". Kysy jelppiä lisää, jos ei löydy. Helposti se oli kuitenkin luotavissa, kun minäkin sen aikoinaan osasin ;)

   Poista
  2. Menin tuonne 'tekstit' kohtaan ja sinne asti osasin. Nyt en osaa kumminkaan aktivoida sitä kohtaa, koska en löydä (tai osaa katsoa..:D). Voisitko sen verran vielä avittaa?

   Poista
  3. Menitkö "tekstit"-osaan suoraan vain ensin ulkoasuun ja sieltä erikseen asettelusta blogitekstit (kohta "muokkaa")? Siitä avautuu viestisivun asetukset-ikkuna, jossa on ne kaikki postaukseen liittyvät järjestelyt. Jossain siinä on kohta, josta saa liitettyä klikkausnamikan.

   Poista
 2. Meikäkin on aikoinaan tehnyt yhden koiran punkan ennen kuin koko koira oli vielä edes kotona :D Täältä löytyy kuvia: http://inspirationbylaura.blogspot.fi/2011/08/pari-aikaa-vievaa-keskeneraista.html

  Voisitko tehdä jonkin sortin tutoa koiran haalarista tmv. Haluaisin askarrella meiän karvapallolle oman talvihaalarin, mut en yhtään tiiä mistä alottaisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun petisi näyttikin tosi muhkealta, mutta myös käytännölliseltä irtopäällisen ansiosta! :) Et ole ensimmäinen, joka haalari-toiveen esittää. Totuus vain on, että täyspitkää haalaria en ole koskaan itse ommellut (äiti on tehnyt puolestani). Mikäli päädyn sellaista joskus kokeilemaan, voin kokeilla myös tutoriaalia (mikä on myös sinänsä haasteellinen, koska yhden koiran ruumiinrakenne ja haalarin malli ei käy kaikille koirille). Ehkä siihen asti löydät jotain apua huppari-tutoriaalistani..? :) http://madambc.blogspot.fi/2010/08/minihuppari-minikoiralle.html

   Poista
 3. Ihania nukkumapaikkoja kaikki :)

  Minäkin tein meidän karvaoliolle pedin, sillä ei huvita maksaa sellaisia järkyttäviä summia mitä isojen koirien pedeistä liikkeissä pyydetään (tosi ei ne pienemmätkään halpoja yleensä ole). Ja kyllä se hauva siinä joskus jopa loikoilee, yleensä kuitenkin nukkuu joko sängyllä, sohvalla tai lattialla :D
  http://possunpuuhat.blogspot.fi/2012/09/koiranunta.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) eivät kyllä tosiaan ole, kaikki ne on kalliita oli koko mikä vaan :) se on aina parempi tehdä sitten se itse ;)

   Poista
 4. Sain koiranpennuillemme tehtyä kototekoisen pedin, kun ensi viikolla hän kotiutuu =) Onneksi lähdin tutkimaan blogiasi taaksepäin, että törmäsin tähän!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tutkit pidemmällekin, se aina kannattaa ;) Onnea koiranpennusta, tuo odotusaika ennen pennun kotiutumista on kyllä ihanan jännittävää! :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.