maanantai 22. heinäkuuta 2013

Korista koriin.

Säläkoreja osa kaksi. Tällä erää muutama apuri virkaten trikookuteista. Tiedän - vähän jo tylsä juttu, mutta näitä on niin mukava telkkua katsoessa valmistaa. Ylläolevasta parivaljakosta tein nyt musta-ruskea-oranssi-raidallisen korin. Matalampi kori on vanha, se taisi olla jopa ensimmäinen virkattu korini?
Oranssia kudetta jäi vähän jäljelle, joten käytin sen hyväksi vähän isompaan raidalliseen koriin. Pinkkiä, punaista ja oranssia - kyllähän tuota katsoo mieluummin kuin naulakossa roikkuvia rumia pesupusseja.
Raitavillitys iski kunnolla ja vielä tein vihreän korin käännetyllä reunalla yöpöydälle. Tästä tuli söpö!
Eikä siinä vielä kaikki. Ensimmäistä kertaa lähdin kokeilemaan kuvioiden virkkausta koriin. Ei menny ihan oikeaoppisesti, mutta hyvä eka yritys! Sisälle laitoin muovipurkin niin pysyy hyvin kynät pystyssä.

6 kommenttia:

 1. Olen näitä virkattuja juttuja ihastellut täällä sulla ennenkin! Nyt tulin miettineeksi onko sulla ohjeita täällä kuinka noita koreja tehdään? Minkä kokoinen puikko pitäisi olla ja muuta? Tahdon nimittäin omaan kylppäriini tuollaisia !! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) yksi vanha ohje koriin löytyy täältä: http://madambc.blogspot.fi/2011/11/pukupussin-muodonmuutos.html
   Ohjeen kori on muovista, mutta sama silmukkamäärä toimii myös kuteella. Lisää ohjeita löytyy varmasti googlettamalla. Itse olen virkannut trikookoreja koukuilla 6, 7 ja 10 riippuen kuinka paksua kudetta käyttää. Hyvä löytyy kokeilemalla. Joten eikun kokeilemaan! :)

   Poista
 2. Kivan näköisiä.:) Tällasia pieniä koreja on kiva ja nopea virkata just vaikka telkkaria katsellessa. Omat työni syntyvätkin lähes kaikki siinä sohvalla iltaisin istuessa.:) Ompelutyöt teen sentään erillisellä pöydällä.:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) sama täällä, sohva se on se hyvä paikka, jossa näpertää, virkata ja askarrella! :) Vielä, kun siirtäisi ompelukoneen telkkarin ääreen...;)

   Poista
 3. Voisi joskus kokeilla itsekin noita. Näin joku aika sitten kirpparilla tuollaisia.

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.