lauantai 11. tammikuuta 2014

Omenaperheen tulokkaalle.

Se on juuri valmistunut vetoketjullinen kukkaro! Mutta se ei ole ihan mitä vain varten tehty pussukka. Se on..
..suojakuori uudelle iPhone 5s:lle! Pitkän pohdinnan jälkeen katkaisin uskollisuuteni noksulaisille ja kasvatin tämän talouden omenaperhettä uudella tulokkaalla. Edellinen kännykkä oli sinnikäs kaveri, kohtelin sitä jopa kaltoin saadakseni sen rikki, mutta en siihen tullut edes kunnollista naarmua näyttöön. Onneksi yli neljän käyttövuoden jälkeen toiminnallinen puoli tökki sen verran pahasti, että se riitti syyksi hankkia uusi puhelin.
Mutta siihen kukkaroon! Eli kuinka tehdä tilkuista väliaikainen suojapussukka kännykälle tai vaikka (mini-)ipadille:
(Todellakin ostan iphonelle kunnollisen suojan, en vain ole löytänyt vielä mieleistä. Hyviä ehdotuksia?)

Mitä tarvitset: ompelukoneen, sakset, (nuppineuloja,) vetoketjun (muovinen on metallista parempi) ja kolmea kangasta: sisävuori- ja päälikangasta (puuvilla ja pellava ovat hyviä, trikoo voi myös soveltua) sekä jotain paksumpaa kangasta pehmusteeksi. Esimerkiksi fleece, neulos tai frotee ovat hyviä vaihtoehtoja.
Tämä on kuuden kohdan helppo-tutoriaali: 1. Leikkaa pari centtiä suuremmat kangaspalat, kutakin kangasta kaksi kappaletta. Pehmuste voi olla vähän kooltaan pienempi, jotta sivusaumoista ei tule niin paksut. 2. Aseta kankaat päällekkäin seuraavassa järjestyksessä: sisävuori väliin, toiselle puolelle pehmuste ja toiselle puolelle päälikangas niin, että sen nurja puoli on ulospäin. Ompele suoralla tikillä toinen laita. Käännä päälikangas oikeinpäin, jolloin pehmuste jää keskimmäiseksi. 3. Ompele vetoketju suoralla taitetun sauman päälle. 4. Ompele samoin myös vetoketjun toinen laita. 5. Ompele ja siisti sivusaumat (muista jättää vetoketjua hieman auki niin saat käännettyä pussukan ympäri. 6. Käännä pussukka oikeinpäin, suorista kulmat ja valmista on!
Joku voisi kyseenalaistaa vetoketjun käyttämisen kännykän kanssa. "Mutta tuohan naarmuuttaa sen!" parahti mieskin. Mutta, kun eipäs naarmuta. Tarkoitukselliset, paksut saumat suun sisäpuolella estävät vetoketjun koskemisen puhelimeen. Ja tuolleensa vetskari ulkopuolelle ommeltuna voi myös leikitellä, miksei kivan värinen vetoketju sais näkyä kunnolla? Halusin tehdä mieluiten vetskarillisen pussukan myös siksi, että se on tarranauhallisia ja napillisia versioita monikäyttöisempi sen jälkeen, kun olen löytänyt oikeanlaisen iphone-suojakuoren tämän väliaikaisen tilalle.
PS: Nyt, kun puhelimista on kyse - katsokaapa näitä "aarteita", jotka löysin kesällä. Oliko kellään samanlaisia luureja? Tuota punaista Nokialaista käytin joskus yläasteella ja voi vitsi se oli silloin pieni! Heitin nämä elektroniikkaromut muutossa menemään, mutta säilytin näppäinliuskat. Oli tarkoitus tehdä niistä jonkinlaisia nappikorvakoruja (tyyliin nämä nappikorvikset, jotka tein vanhasta laskimesta), mutta taisinpas siivousinnossa heittää liuskatkin menemään. Tai sitten olen syllännyt ne jonnekin erittäin hyvään säilöön, kun en enää niitä löytänyt! Ehkä ne vielä löytyvät..

2 kommenttia:

  1. Aivan ihana pussukka! Enkä voi sanoa, etten tuollaista omenapuhelintakin haluaisi ;)

    VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.