tiistai 28. tammikuuta 2014

Kukka pussissa.

Mun kukka hyppäs pussiin. Paperiseen ja muovitettuun sellaiseen. Kun aikansa tuijottaa television viereen jämähtänyttä ruman ruukkuista kukkaa, on asialle tehtävä jotain. Ystäväni paperi ja kontaktimuovi hyppäsivät hätiin.
Inspiraationa oli Pinon vettäkin kestävät Essent'ial-säilytyspussit. Useissa blogeissa on niitä pyörinyt ihasteluni kohteena. Piti tehdä oma kotikutoinen versio pussista. Levitin noin A2-kokoisen paperiarkin lattialle. Kontaktoin sen toiselta puolelta. Vähän pintaa rutistelin, jotta pehmenisi ja pinta olisi kivempi. Sitten yhdistin lyhyet päät kirkkaalla pakkausteipillä (myös kontakti/ liimaus kävisivät). Toiselta pitkältä laidaltaan leikkasin reunaa noin 10-15cm syvyydeltä kuuteen lohkoon. Aina vastakkaiset lohkot yhdistin teipillä päistä yhteen ja päällekkäin muodostaen niistä pussille vahvan pohjan. Yläreunan rullasin varovasti alaspäin.
Ruukun suojasta tuli aika kiva. Reilusti alle puoli tuntia se otti niin on vihdoin ja viimein ruma kukkaruukku piilossa katseiden. Vielä, kun saisi koko kukan siirrettyä jonnekin hyvään valoisaan paikkaan ennen kuin koko reppana vaihtaa ittensä keltaiseksi. Malttais nyt vaan vielä pysyä vihreänä ja ylpeänä, kyllä se kevät vielä koittaa!

Psst. jos tykkäsit tästä, tsekkaa myös aikaisemmin tekemäni säilytyspussi kierrätetystä kartasta. Postaus täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.