torstai 13. joulukuuta 2018

Virkattu joulukori.

Joulu lähenee! Nyt saa olla joulumieltä kerrakseen.

Tämän tonttumaisen tonttuvyökorin virkkasin aiemmin syksyllä. Se on aika hauska! Tuhdista langasta se valmistui nopeasti. Ympärille kiinnitetty tontun vyö myös jämäköittää reunaa. Yläreunaan tein myös viimeisen silauksen - rapuvirkatun reunan, sekin tuo vähän ryhtiä koria.
Osaatko sinä jo rapuvirkata?

Se on kätevä tapa huolitella työn reuna. Rapuvirkkauksessa tehdään kiinteitä silmukoita  ikään kuin peruuttean eli hauskasti vasemmalta oikealle. Ekalla kertaa voi tuntua, että aivot meinaavat kiepsahtaa ympäri, mutta parin silmukan jälkeen virkkaus sujuu yhtä hyvin taakse kuin eteenkin.
Näin sen teet:

Koukkaa lanka silmukan läpi työn etupuolelle. Hae lanka etupuolelle seuraavan silmukan läpi. Koukulla on nyt kaksi silmukkaa.
Käännä koukku vaakatasoon, ota lanka koukulle ja vedä se molempien koukulla olevien silmukoiden läpi. Jatka samalla lailla vasemmalta oikealle.

Ja lopputuloksesta eli viimeistellystä reunasta tulee siisti, ja muuten rapuvirkkaus sopii myös neuletöiden viimeistelyyn!
Rapuvirkattu tonttukori (tuossapa hassu sanapari!) on myös julkaistu töiden puolesta käsityölehdessä. Sama kori kokonaisine ohjeineen löytyy Kauneimmat Käsityöt -joulunumeron Tekniikkakoulu-palstalta (nro 7/18).
Mukana samalla palstalla on myös tekemäni mallityö tekemästäni neulekaaviosta, joka sopii myös pikselivirkkaukseen. Poro sopisi hyvin vaikkapa joulupuseroon tai sukkiin joko kirjoneulottuna tai lopuksi päälle silmukoituna. Itse käytin kaaviotani ristipistotyöhön. Petteri Punakuonosta tuli veikeä rintamerkki!

4 kommenttia:

 1. Ihana joulunpunainen koppa. Porokuvio nätti.Iso valkoinen poro ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) tuo iso poro on kyllä ihana! Ostin sen viime jouluna ja se säilyy kyllä varmasti monen monta joulua meillä <3

   Poista
 2. Kiva kori. Tuosta rapuvirkkauksesta en olekaan koskaan kuullut. Hyvät ohjeet, joten eipä tunnu vaikealta. Mukavaa joulun odotusta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Muistan kuinka ekaa kertaa rapuvirkatessa aivot meinasivat tehdä kuperkeikkaa, kun vasemmalta oikealta virkkaaminen ei tuntunut yhtään luonnolliselta :D mutta helppo se on, kun vauhtiin pääsee!

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.