tiistai 4. joulukuuta 2018

Top 10: DIY-lahjat miehelle.

Elämäsi mies - oli hän sitten puolisosi, veljesi, isäsi, ystäväsi, hän on varmasti ihana. Ja ihanaa ihmistä on mukava muistaa jouluna jollain itse tehdyllä. Tosin miehille on usein vaikea keksiä jotain pientä käsin tehtyä, eikö?

Koostin tähän top kymmenen parasta ideaa mitä voisi miespuoliselle tehdä lahjaksi. Löytyisikö näistä ideaa myös sinun elämäsi miehelle?
Idea 1: Jotain pientä tyylikkäälle

Ranneke voi olla uniikki asuste. Urheilevalle miehelle se voi olla myös kätevästi vedenkestävä. Muurarinlangasta tehtynä ranneke on kevyt, kestävä ja mukava käyttää.

Ks. tutoriaali: Vedenkestävä ranneke
Idea 2: Jotain uutta töihin

Pieni, mutta käytännöllinen lahja: avainnauha. Sen voi tehdä mistä vain nauhasta tai tekstiilistä. Muista vain kunnon klipsi eteen ja niskaan turvalukko.

Ks. postaus: Helppo avainnauha
Idea 3: Jotain lämmittävää palelevalle

Äijätuubi - se on miesten tuubihuivi. Sopii monelle ja on helppo käyttää. Kevyempään sesonkiin sopii kaksinkertainen trikoo, paukkupakkasille neuletuubi.

Ks. postaus: Tuubihuivi
Idea 4: Jotain reissaavalle

Toilettilaukkuakin on syytä välillä vaihtaa. Mikset ompelisi sitä itse saajalle mieluisissa väreissä? Siihen sopii myös kierrätyskankaat.

Ks. postaus: Toilettilaukku
Idea 5: Jotain hupaistaa stressaavalle

Ninjastressipallo! Haha, tämä jos mikä saa nauramaan. Pallo (sai myös nimet mökötysmöykky ja vitutuspallo) on hyvä puristelukaveri, jos pinna käy kireellä. Palloon tarvitsee vain ilmapalloja ja jauhoja sisälle. Pallosta tulee myös yllättävän kestävä!

Ks. postaus (sis. linkin tutoriaaliin): Ninjastressipallo
Idea 6: Jotain käytännöllistä arkeen

Jos mies on sellainen, joka ei juuri käteistä kuljeta mukanaan, voi korteille sopia nahkainen korttikotelo. Sen voi ommella nahasta. Sisälle voi tehdä kirkkaat taskut, jolloin kortit näkee helpommin. Kuminauhalenksu pitää paksummankin kotelon kasassa ilman korttien tippumista.

Ks. tutoriaali: Nahkainen korttikotelo
Idea 7: Jotain korkkista juhliin

Tai sitten korttikotelon voi tehdä korkkikankaasta! Ja siihen mätsäävän rusetin päälle. Korkkikangas on trendikästä ja mukavaa materiaalia, josta saa monia asusteita myös miehelle.

Plus! Mikä olisi sen parempi lahja kuin klassinen pipo? Merinovillasta neulottu pipo on lämmin ja kestävä.

Ks. postaus: Pipo ja korkkikangasrusetti sekä -korttikotelo
Ja rusettejakin voi tehdä monesta materiaalista. Itse painetusta kankaasta, vedenkestävästä sateenvarjon kankaasta (sopivasti hopeinen) ja jopa jesarista. Rusettisettiin voi tehdä säädettävän lenksun, johon rusetti on helppo vaihtaa nopeasti. Jokainen rusetti ei tarvitse omaa nauhaa.

Ks. postaus: Muita rusetteja kummipojalle + ks. myös tästä postauksesta toinen jesarirusettimalli
Idea 8: Jotain helppoa kotiin


Jos saaja katsoo paljon sarjoja, voi paikallaan olla oma säkkituoli tabletille. Kun katselukulma on kunnossa, katselukokemus on parempi, eikö? Tabletin tai puhelimen lepopaikan (ja myös muuten latauspaikan) voi tehdä mistä kankaasta vain, puuvillasta tai vaikkapa vanhoista farkuista. Mukaan voi tehdä myös puhdistusliinan näytön puhdistamiseen.

Ks. postaus: Tabletin oma säkkituoli
Ks. tutoriaali: Minisäkkituoli farkusta
Idea 9: Jotain apua remonttireiskailulle

Puuhailijalle sopii magneettiranneke - se on kirjaimellisesti ranneke, jonka sisällä on vahvat magneetit! Pysyy ruuvit ja muut mahdolliset metalliosat tallessa, kun ne voi laittaa ranteeseen kiinni.

Ks. postaus: Magneettiranneke
Idea 10: Jotain uniikkia

Kahvin- ja teenjuojille paras lahja on persoonallinen muki. Sen voi tehdä posliinimaalitussilla. Uunissa kovettamalla tussattu posliinimaali pysyy kiinni tiskikoneessakin.

Ks. postaus: Uniikki muki + ks. myös muita posliinimaalattuja astioita ja lue lisää posliinimaalitussista.
+ Extra: Jotain superkivaa

Tämä vedenkestävä ja minimalistinen reppu on ehkä yksi onnistuneimmista lahjoista ikinä. Suunnittelin ja ompelin sen itse viime jouluna. Reppu kestää kaiket säät ja on ollut paljon vuoden aikana käytössä. Ja kieltämättä olen myös itse sitä lainannut, koska on se vaan niin hyvä.

 Ks. postaus: Vedenkestävä reppu 

Sitten eikun pieniä ylläreitä pukinkonttiin!

4 kommenttia:

 1. Todella kivoja lahjaideoita <3
  Mukavaa joulunodotusta sinulle!

  VastaaPoista
 2. Kivoja lahjaideoita. :) Tuo reppu on tosi hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) olen kyllä vieläkin mielissäni kuinka hienon sain tehtyä repusta :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.