keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Vedenkestävä reppu.

Nyt esittelen rinta rottingilla repun, jonka ompelin yllätykseksi miehelle. Se on jotain mitä en ollut koskaan ennen tehnyt ja jotain mitä mies ei todellakaan osannut odottaa saavansa.
Materiaalina on vedenpitävä ja UV-suojattu polyester pvc, joka oli tarkoitettu esimerkiksi suojapeitteiksi. Valitsin sen, koska sillä oli aika edullinen metrihinta (paikallisessa kangaskaupassa 9,90 e/m) ja se muistutti ominaisuuksiltaan kaupan vastaavia reppuja. Matskussa oli myös himmeä kiilto, joka sopii mielestäni hyvin repun minimalistisuuteen.
Malli on omasta päästä. Eteen ja taakse suorat kappaleet (ensin tein myös sivukappaleet, mutta totesin ne turhiksi, kun muodosta tuli ihan liian laatikko) ja niille pohjaan yhtenevät kulmat. Edessä on vetoketjullinen tasku ja takana vaakaan kulkeva vahvikenauha hihnoille. Hihnat ompelin kaksinkertaisesti nahasta. Tein niistä myös säädettävät, jotta reppua voi käyttää mukavasti niin kesällä kuin myös talvella toppatakin kanssa. Vuorta repussa ei ole, koska materiaali on aika paksua jo sellaisenaan. Tahdoin pitää repun kevyenä ja sellaisena, että sen voi tahtoessaan vaikka taitella kasaan.
Olen aika ylpeä repusta ja siitä millainen siitä tuli. Yksinkertainen ja käytännöllinen. Valmistamisessa oli omat ongelmansa ja kaikkien niiden lukuisten virheiden lomassa olin luovuttaa.. mutta onneksi joskus sinnillä virheiden korjaaminen todellakin kannattaa. Kaiken kruunasi, kun miehellä oli reppu käytössä ja yhteinen kaveri kysyi, että mistä tuo reppu on ostettu? Hihii.

Tästä tuli niin kiva, että saatan joskus lainata reppua omaan käyttöön.. tai sitten minun on tehtävä oma reppu!

10 kommenttia:

 1. Tää on niin hieno, että tekis mieli ostaa tää teiltä pois! : D

  VastaaPoista
 2. Siis wau miten hieno tuosta tuli. Olenkin miettinyt miten saisin ilman kiroilua tehtyä reppuun yläosan ja tästä mallista taidankin sen lainata.
  Ihanaa keskiviikkoiltaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) tuo on hyvä ratkaisu helppoon yläosaan. Kannattaa vain tarkasti mitata pituudet et toimivat sit käytössä hyvin :)

   Poista
 3. Tyylikkkyys ja käytännöllisyys samassa repussa! Hieno!

  VastaaPoista
 4. Hieno reppu! Tuollaista kangasta minunkin täytyy ostaa, kunhan johonkin kangaskaupalliseen kaupunkiin tulee lähdettyä. Tarvitaan monenlaista suojapussia ja -peitettä moottorikelkkaillessa ja mönkijällä ajellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) tuo sopisi varmasti just hyvin suojapeitteisiin! :) toivottavasti löytyy samaa tai samanlaista :)

   Poista
 5. No vau, tämäkin reppu on sellainen, että mun on pakko kokeilla tehdä. Tosi kiva, olen katsonut näitä kaupoista, mutta kivempihan se olis omatekoista kantaa.

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.