maanantai 29. tammikuuta 2018

Aurinkosieppari.

Ensin vähän väriä, sitten vähän valoa. Tein siis uuden aurinkosiepparin ja vähän erilaisemmasta näkökulmasta. Usein ne ovat pyöreitä joko kokonaan muodoltaan tai ne muodostuvat pyöreistä helmistä. Nyt ei ole pyöreätä nähnytkään!
Aikaisemmin olen tehnyt yhden auringon sieppaajan helmistä, jota kutsuin silloin auringon kerääjäksi (ks. postaus tästä). Se olikin ikkunassa pitkään, kunnes kyllästyin siihen. Siksi nyt uusi, erilainen versio!
Ensin tein vähän yksinkertaisemman siepparin. Yhdistin siimalla ja helmillä kaksi metallirengasta toisiinsa ajatellen, että kuviosta muodostuisi ikään kuin sarastava aurinko säteineen. Mutta mies hihkui "hei, teitkö sää death starin!", joka tappoi kyllä oman intoni valmista työtä kohden.. Auringosta kuolemantähteen, oivoi.. (Kuolemantähti = kuvitteellinen ase, avaruusasema Tähtien sota -elokuvasarjassa).

Joten siirryin sitten pyöreästä kulmikkaaseen ja moniulotteiseen koristeeseen. Tein sen lasiputkista (eli samoista mitä käytetään lasihimmeleihin).

Tein lasikoristeen näin:
Tähän noin 15 cm pitkään koristeeseen meni 3 cm lasiputkia 24 kpl ja 5 cm putkia 17 kpl. Ensin tein sisällä olevan "pikkutimantin" ja ujutin ennen viimeistä pitkää putkea timantin sisään muovisen timanttikoristeen. Sitten tein uloimman kerroksen keskiosat. Käyttämäni metallilanka oli niin paksua, ettei se kulkenut kahta kertaa lyhyiden putkien läpi, joten liitin pääty"kolmiot" lopuksi erillisina paloina. Metallilangan päät vain kiersin pihdeillä putkien väliin. Lopuksi ujutin kerrokset sisäkkäin ja valmista tuli.
Tykkään koristeen moniulotteisuudesta ja kulmikkuudesta. Se tuo mieleeni vähän jäätyneen ison kiteen. Ja lasi kimmeltää kivasti valossa. Sisällä oleva muovitimantti tuo oman pienen ripauksensa luksusta. Pitää vielä lopullista sijaintia vähän fiksata, jotta sieppari riippuu ikkunassa vapaasti eikä nojaa ikkunaan. Saa sitten ilman "liikutellessa" siepparikoristetta tuoda kimmellystä koko huoneeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.