keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Valokuvauksen apuri.

Mulla on uusi lelu! Se on lightbox! (Tai oikeasti varmaankin jotain "portable photo studio", mutta nimesin sen jo päässäni valolaatikoksi!). Sen toi ihan yllätyksenä joulupukki (eli avomies), mutta koska matka korvatunturilta (jostain ulkomailta) oli pitkä, oli laatikko mennyt rikki. Eikun palautukseen ja ennen kuin tontut (tai Amazon) olivat hyvittäneet ja laittaneet uuden tulemaan niin sehän meinasi olla jo helmikuu! Talven valossa valokuvaavan odotus oli kyllä pitkä ja pimeä!
Mutta nyt vihdoin olen päässyt tutustumaan tähän valokuvaajan kaveriin. Se on m-a-h-t-a-v-a! Se on siis pienehkö laatikko, jossa on tehokas valo. Yksinkertaista. Tässä heti vertailua kahdesta täysin käsittelemättömästä kuvasta. Vasemmalla valon kanssa ja oikealla ilman valoa - mikä ero!
Laatikon mukana tuli ns. jättikokoisia softislevyjä valkoisena, mustana, sinisenä ja vihreänä. Ja voihan tuossa käyttää mitä vain taustana ja pohjana. Omia papereita tai kankaita.

On muuten tuo keraaminen lankakori lahja äidiltä. Sain sen tilaustyönä - on siis äiti ihan kokonaan itse tehnyt!
Mahtavaa on myös se, että laatikko todella menee kasaan. Ei vie litteänä kovin paljoa säilytystilaa! (Vielä, kun olisi isompi lightbox pienemmän lightboxin valokuvaamiseen!)
Olen varma, että tulen käyttämään tätä valokuvausapuria paljon. Helpottaa tätä pimeää aikaa kovasti. Suosittelen!

// Haha, tulipas muuten mieleen toissa vuonna askartelemani light wall (ks. postaus tästä). Sen ajan mitä se pysyi hyvänä niin olihan se ihan hyvä köyhän miehen lightbox. Kaikkea sitä on kokeillut ja kyhännyt valon tarpeessa.

6 kommenttia:

 1. Onpa näppärä! Itse olen vaan yrittänyt kikkailla kirkasvalolampun kanssa pimeimpinä talvipäivinä, mutta tuollainen loota olis kyllä kieltämättä kätevämpi :D

  VastaaPoista
 2. On kyllä selvästi parempi valo boxin avulla. Tällaiset yksinkertaiset, mutta nerokkaat ideat helpottavat kyllä pimeän ajan kuvauksia. Ja tuo lankakori on kyllä suloinen ja sekin niin nerokas keksintö. Onko se tehty savesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, se on savesta. Äiti on sen myös polttanut oikeassa uunissa, joten kestää hyvin käyttöä, kunhan ei vain ihan tiputa käsistään :)

   Poista
 3. Tuo valoloota on kätevä. Mulla kans pitäis olla tollanen. Mun kuvausongelma on se että vaikka missä kuvaisin niin sivulta,takaa ja ihan mistä vaan, näkyy ei kuvattavaa. Tuntuu että pitäis olla hehtaarin alue missä ei olis mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä tuttu ongelma! Jos isompaa kuvaa niin aina taustalta pitää raivata jotain pois :) sellainen huone pelkästään valokuvaukselle pyhitettynä vois olla kätevä :D

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.