lauantai 6. tammikuuta 2018

Pilkullinen kukkaro.

Tein jouluna kaksi lahjaa virkaten, tässä niistä ensimmäinen ja pienempi työ. Se on aika söpö kukkaro. Tummansinistä bambupuuvillaa ja valkoisia pilkkuja. Ja siinä on vetoketju! Käyttötarkoitus joko puhelimelle (no ei sovellu kaikille malleille), aurinkolaseille (no ei niille isoimmille tällä koolla) tai sitten laukussa pikkusälälle, vaikkapa käteiselle ja korteille, huulirasvalle ja nessupaketille tai ihan mille vain!

Kukkarosta oli selkeä visio, mutta en heti löytänyt sopivaa valmista ohjetta sen tekemiseen.. Tein sitten sen itse.
Virkatussa kukkarossa on 40 kiintää silmukkaa per kerros. Aloitin siis 20 ketjusilmukalla ja tein 1 ks jokaiseen kolmannesta silmukasta alkaen, päätyyn tuplat ja sitten käännyin toista laitaa takaisin. Suljettuna jatkoin, tein pari kerrosta sinisellä ja sitten aloitin kuviot. Valkoinen kulki virkatessa koko matkan mukana niin pussukka on vähän jämäkämpi.

Lopuksi ompelin vetoketjun. Käänsin työn nurin ja harsin vetskarin eka laidoistaan kiinni. Käänsin oikeinpäin ja sitten tikutin piilo-ompeleilla päältä ja sisältä vetskarin kiinni. Hiukan jäi kupruun tuosta yhdestä kohdasta mikä jäi vähän kaivelemaan. Mutta en uskaltanut enää purkaa vetskaria, siinä olisi vain kukkaron reuna rispaantunut rumaksi. Ehkä tuo soma kukkaron viimeistelevä lankatasseli vie huomion pienestä kupruilusta.
Pisteeksi iin päälle laitoin myös kukkaroon tekemäni lahjavyötteen. Printattavat lahjavyötteet olivat osa joulukalenteriani ja yhtä settiä voi edelleen tallentaa ja tulostaa tästä postauksestani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.