torstai 25. tammikuuta 2018

Huopakukkakranssi.

Janoan värejä. Kirkkaita, raikkaita värejä. Kaipaan valoa. Haluan, että kevät tulisi jo. Mutta räpäskäloskakelit ovat vielä edessäpäin ja kevätkukkia saa odottaa pitkän tovin. Tämä talvi on tuntunut niin pitkältä ja pilvenharmaalta! Ei auta muu kuin lisätä kotiin sitä väriä. Ja vasta kun olen vuosia pyrkinyt värinpoistoon jättäen jäljelle vain valkoista, mustaa ja harmaata.. Nyt voisin ottaa kunnon väriroiskeen ympärilleni! Kaikkia värikartan sävyjä kiitos!

Ja sitä nyt lähden hakemaan. Jotta kotiin ei pärähdä äkillinen värioksennus, lähdetään liikkeelle ihan pienestä. Ihan vaikka kolmen kukkakranssin verran. Jemmasin viime vuoden puolella Mollie Makes -lehdestä siinä mukana tulleen kukkakranssipaketin ja nyt päätin toteuttaa sen. Tulee sitä kukkaväriä p*rkl!
Pakkaus sisälsi kaikki tarpeet neulaa myöten. Vain sakset puuttuivat. Huopapalat olivat puoliksi leikattuja, ei tarvinnut kuin reunoista sipsuttaa irti.
Tässä vaiheessa huomasin piikin sydämessäni - voi olisinpa voinut leikata palat itse. Olisin leikannut ne vierivierestä - olisi puolet huovasta jäänyt jäljelle. Nyt meni paljon tyhmiä reunapaloja ihan hukkaan.

Mut oikeesti vois leikata hyvin palat itse. Kussakin kukassa oli kolmessa koossa terälehtiä, pieniä aina kolme, keskellä kolme tai neljä ja isoimpia terälehti neljä. Kuhunkin kukkaan tuli kaksi vihreää lehteä.
Ja sitten käsin yhdistelin terälehtiä toisiinsa. Aika kiva väripirske siitä tuli. Ajattelin ensin sitä olkkariin seinälle, mutta..
..taidankin laittaa sen enemmänkin keittiön puolelle kellon alle. Se on kooltaan aikalailla kellotaulun kokoinen ja tuosta sijainnista se näkyy paremmin sekä keittiöön että olohuoneeseen. Josko se kevään odottelun tuska lievittyis värillä pikku hiljaa. Ainakin nyt ulkona sataa kaatamalla vettä (hyvä, hangen sulatus alkakoon!). Laitan silmät kiinni ja kuvittelen sen olevan kesäsateen ropinaa.

2 kommenttia:

  1. Tulipa kauniin hempeä kranssi <3 Tosi kiva askarteluidea taas kerran!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tää oli mustakin aika kiva askartelupaketti :) voi hyvin myös soveltaa monenlaiseksi ideaksi :)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.