maanantai 15. tammikuuta 2018

Kokeilussa korubetoni.

Oletko tutustunut korubetoniin? Se on askartelubetonia, mutta paljon hienompaa. Tekniikka (valaminen muottiin) on sama, mutta massan sekoittaminen (korubetonia ja vettä ohjeen mukaisessa suhteessa), valaminen ja kuivuminen käyvät askartelubetonihommia paljon nopeammin (no tietty, kun on paljon pienemmästä koosta kyse).
Kokeilin testierän. Käytin Rayher-merkkistä korubetonia ja silikonisia korumuotteja. Niissä on tuommoiset tapit valmiina, joten riipusten reiät tulevat valamisessa automaattisesti mukaan.

Sekoitin betonin, valoin ja ajattelin, että kas, tämähän helppoa! Kun oli aika katsoa kuivuneet tuotokset.. kaikki eivät selvinnetkään kunnialla. Pyöreään jäi ilmakuplia - muotit pitäisi hiukan "kopauttaa", jotta mahdollinen ilma pääsee pois, ja suorakulmainen jäi liian ohueksi. Kasassa pysyy, mutta massaa ei tullut tarpeeksi, jotta se koruna kestäisi kopaustakaan.
Mutta näistä kahdesta tuli ihan kelpo yksilöitä! Maalasin niistä puolikkaat kultaisella akryylimaalilla. Toisen pidin itselläni, sydämen annoin lahjaksi äidille. (Kuvan Oispa tämä mun! -pakettikorttini tulostettavissa tästä postauksesta.)
Massan määrää oli vaikea arvioida ja sitä jäikin hitusen yli. Lusikoin sen tablettihylsyihin. Muistaakseni olen jossain nähnyt vastaavaa uusiokäyttöä.. Kokeilin paria ja näistäkin vain kaksi selvisi kunnialla.. Perhana sentään, tämähän kyllä treenattava taitolaji!
Nämäkin koristemaalasin kultaisella akryylimaalilla. Taakse liimasin kontaktiliimalla leveät nappikorvikset. Käytin kontaktiliimaa siksi, koska se on vahvaa ja antaa vähän joustoa kahden materiaalin välille. Millään pikaliimalla tuskin metalli pysyisi betonissa.
Näistä tuli aika mielenkiintoiset! Tykkään tuosta puuterimaisen harmaan ja kiiltävän kullan yhdistelmästä.
Sellaiset ensimmäiset korubetonikokeilut! Ainakin näistä tuli oikein mieleiset itselle.

2 kommenttia:

  1. En ole ikinä kuullutkaan korubetonista. Tosi kivoja koruja olet saanut aikaiseksi. Pittääpä googlettaa, että mistä tuota materiaalia sais, tahdon kyllä kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) korubetonia löytyy aika hyvin jo askartelukaupoista, jos ei ihan kivijalkamyymälöistä niin verkkokaupoista ainakin :) kokeilemaan vain! :)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.