maanantai 22. tammikuuta 2018

Korkkipisaroita: 3 x korua korkkikankaasta.

Esittelin aiemmin ekan tutustumisen korkkikankaaseen - tein siitä miehelle rusetin ja korttikotelon sekä itselle pikkulaukun (ks. postaus tästä). Nyt otin pienemmän näkökulman ja kokeilin miten korkkikangas soveltuisi korumateriaaliksi!

Ja soveltuihan se. Taipuisana, pehmeänä ja sileänä materiaalina se voisi käydä lähes tulkoon kaikkeen mihin nahka tai huopa kävisi. Korkkikangas ei siis ole ihan normikorkkiin verrattavissa, se ei murennu. "Koostumusta" voisi kuvailla olevan lähinnä jonkinlaista ohutta yhdistelmää softis-levystä ja nahasta.

Mutta katsotaas minkälaisia koruja (eli korvakoruja luonnollisesti, kun minä olen kyseessä) sain aikaiseksi:
Otin tutun ja turvallisen muotokielen ja mallin mieleen. Tällaisia kerroksellisia pisaroita olen tehnyt ennenkin (mm. vähän samaan tyyliin nämä muovista tehdyt kahden kerroksen kierrätyskorvakorut), joten toteuttaminen kävi helposti.

Tein korvikset näin: Leikkasin korkkikankaasta pitkän ja kapean suikaleen, jonka pätkin neljään pituuteen, kutakin kaksi kappaletta. Puhkoin terävällä neulalla päihin reiät ja kasasin järjestyksessä välilenkkiin, ensin toiset päät ja sitten toiset päät. Lopuksi lenkkiin korvakorukoukku ja valmista tuli!
Jatkoin pisaramuotoa ja inspiraation sainkin suoraan Uhana Designin Pisara-korvakoruista (ikisuosikit, mulla on noita kahdessa eri sävyssä). Liimasin kangaspalat vastakkain askarteluliimalla ja leikkasin neljä pisaraa. Yhdistin välilenkkiin ja ketjuihin. Jätin korkkipisarat kahteen, kun kolme per korvis samassa värissä tuntui olevan liikaa. Näissä on mielenkiintoista nähdä miten kangas pysyy vastatusten kasassa. Ainakin tuntui pysyvän, mutta aika näyttää oliko liimavalinta oikea.
Ja ei kahta ilman kolmatta... jäi nyt tuo pisaran muotokieli päälle ja oli vielä tehtävä kolmas korvispari.

Näihin korviksiin leikkasin vanhan vihon muovikansista kaksi pisaraa ja liimasin niiden päälle palat korkkia. Reikiä muoviin ei saanut puhkomalla, vaan piti sytkärillä kuumentaa neula, jolla sain sulatettua reiät välirenkaille.
Ja on muuten kevyet! Ihan tärkeilläkseni pistin korvakorut elektroniselle vaa'alle ja olivat yksittäin niin kevyet, etteivät muka painaneet grammaakaan. Yhteispaino kaikilla kuudella oli 8 grammaa, kun taas jo vertailun vuoksi Uhanan pisarakorvispari painoi yksinään saman verran. Ja Uhanankin korvikset ovat korvissa todella kevyet, vaikka isot ovatkin. Joten nämä ne vasta kevyitä ovat - kuin ilmaa vain!
Oli muuten tämän vuoden ekat korvikset! Heh, vois pistää laskurin päälle montako paria tulee tehtyä tänä vuonna.

6 kommenttia:

 1. Vau! Ihana idea ja upea lopputulos :)

  sunnuntaijuttuja.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Tosi kauniita korviksija, eikä varmasti paina paljon.
  p.s. oletko osallistunut blogissani arvontaan ?

  VastaaPoista
 3. Oletko tehnyt näitä ihan myyntiin asti? Kovasti kiinnostaisi tuollaiset pisarakorvikset��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole tehnyt, mutta voin kyllä sinulle tehdä! :) Jos olet kiinnostunut niin laita mulle emailia madambcblog (at) gmail.com :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.