perjantai 19. tammikuuta 2018

Mäyräkoiraherran muotokuva.


Viime keväänä maalasin ystävilleni tupari- ja synttärilahjaksi heidän kissastaan muotokuvan (ks. postaus). Nyt esittelen teille tämän koirasta tehdyn muotokuvan, jonka annoin jouluna lahjaksi. Luulin pitkäkarvaista kissaa haastavaksi, mutta kyllä pidemmän korren veti tämä karkeakarvainen mäyräkoiraherra. Monenmonenmonenmonta maalikerrosta ja kyllä se siitä sitten lähti muodostumaan! Haastetta toi myös se, että piti tietoisesti yrittää tehdä erikokoiset tassut ja vielä tuossa kuvakulmassa.. Siinä on etutassut kuin lapaset verrattuna takatohveleihin. Mutta niin se pitääkin. Mäyräkoiralla on yllättävän isot etutassut!
Maalasin turkkiin maalikerrosten väliin ja päälle sekä hopeista että kultaista akryylimaalia. Nämä metallisävyt heijastavat kivasti valoa - etenkin, jos katsoo maalausta sivusta. Se tuo kivan pienen lisän koko työhön.
Tästä näette maalauksen koon. Ei mikään pieni lahja! Mietin paketoinko ollenkaan, koska taulu vetää niin paljon lahjapaperia. Mutta olihan se piiloon saatava.. Koristelin paketoinnin paperikukkasella, joita tein tässä postauksessa.
Se oli joululahjoista viimeisin! Vähän flegmaattiseen tahtiin tuli esiteltyä tällä erää viime joulun itse tehdyt lahjat, mutta tulipahan esiteltyä kuitenkin tammikuun puolella! Nyt voikin keskittyä johonkin ihan muuhun!

4 kommenttia:

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.