sunnuntai 23. joulukuuta 2018

Paketit pakettiin!

Aatonaatto! Paketointipuuhia on tehty tässä viikolla.
Pukinkonttiin tuli tehtyä useampi pieni lahja (joihin palaan joulun jälkeen) ja erityisesti niihin pieniin lahjoihin oli hyvä käyttää kierrätysmatskuja paketointiin. Tässä pari pikkuvinkkiä paketointiin:

Tykkään esimerkiksi käyttää silkkipaperia lahjan ja paperin välissä. Silkkipaperi auttaa silloin, jos paperi on ohutta ja paketoitavassa on kulmikkaita kohtia. Kestää paketointi paremmin. Ja tuohan silkkipaperi pienen lisäjännityksen lahjan avaamiseen ja ripauksen luksusta koko komeuteen. Mutta silkkipaperia en ikinä osta paketointia varten. Kun sitä tulee vastaan, laitan aina talteen paketointia varten. Nyt jouluksi sain sitä monta isoa arkkia muun muassa yhdestä verkkokauppatilauksestani, jossa tuotteet olivat jostain syystä kukin omassa silkkipaperissaan. Ihanan ylellistä se oli, mutta monessa tapauksessa hienot glitterpaperit varmaan menisivät suoraan roskiin - minä taas tiesin heti, että jes joulupaketteihin nämä paperit!

Toinen mihin olen ihastunut on paperiarkit. Ihan mitkä vain oikeat paperit. Ne on kestäviä! Tulee skarpit kulmat ja niissä on jotenkin ihan erilainen sormituntuma. Plus saaja voi uusiokäytetyn lahjapaperin vielä laittaa paperinkeräykseen (vs. oikeat lahjapaperithan pitää laittaa sekajätteeseen niiden värien takia). Joten kaikkiaan win-win-tilanne.
Tässä yksi paketointi, jonka tein. Pieni lahja silkkipaperiin ja sitten uusiokäyttöön otettu paperipussi lahjapaperiksi. Pussissa ei ollut pohjaa, mutta taitoin ja teippasin kulmat kohti keskustaa ja niin tuli pohja pussille.
Lahja sisään ja yläosa teipillä kiinni. Koristukset tein paperikassista leikatuista kahvoista. Paperinaruahan ne ovat. Ne saa kivasti päistään auki. Pyrin käyttämään valmista lahjanarua mahdollisimman vähän, koska se tuntuu jotenkin turhalta. Kun nykyiset loppuvat, en aio ostaa enää lahjanarua. Ellei löydy jostain sitten sellaista, minkä voi laittaa paperinkeräykseen? Jos ei niin sitten kiedotaan vaikka langanpätkiin. Niilläkin voisi saada aika kivoja paketteja ja ihan omaa fiilistä paketointiin!
Rusetti paikoilleen ja soma pieni paketti on valmis!
Jonkinmoisia paketteja. Suurta ja pientä. Kierrätettyä ja ei kierrätettyä. Osa jo annettu ja avattu, osa vielä odottaa saajiansa.

Pakettikortteina käytin viime vuonna tekemiäni printattavia pakettikortteja. Ne on yksistään liian löperöitä, mutta liimasin ne kevyesti pahville (sekin kierrätettyä). Printattavat pakettikortit löytyvät tästä postauksestani.
Kaikista pienin paketti ei ole montaa centtiä! Pienet paketit ovat hyviä, niihin saa pienetkin hukkapalat käytettyä. Ja onhan ne pirskatin söpöjä kaikessa pienuudessaan.

2 kommenttia:

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.