sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Lahjat 2015: Miehelle.

Kuten joka joulu, pyrin tekemään edes jotain itse miehelle. Tänä vuonna se oli niinkin tylsä vaihtoehto kuin uusi kahvimuki. Etsin valkoisen perusmukin ja tein siihen Mr. Spockin "Live long and prosper" -käsimerkin Star Trekistä. Hahmottelin paperille kynällä ja sen mukaan piirsin posliinitussilla mukiin. Lopuksi poltin sähköuunissa niin maalaus kestää myös tiskikoneen. (Posliinimaalista vinkkejä onnistumiseen lisää mm. Itte tein ja kierrätin -kirjassani).
Se miksi tein miehelle uuden kahvimukin, oli lähinnä siksi, että "oikea" lahja hänelle oli Chemex. Tästä kahvikannusta mies on puhunut kauan ja nyt meillä on sellainen oma!
Ei muuten suotta ole klassikko (suunniteltu jo vuonna 1941) - on sen muotoilu niin kiva silmälle ja kahvikin etenkin pavuista just jauhettuna niin pehmeää kuin vain olla voi. Ihana tällaisille kiireettömille päiville!
Jouluaaton jälkeen kyllä vähän naurettiin sitä, että kas. Just, kun kuppikokoelmaa on rajattu ja raivattu, kumpikin antaa toiselle uuden kahvikupin joululahjojen kyljessä. Mies sai Spockin, minä Nipsun. Se  puuttui muumimukeista, jotka olen halunnut itselleni. Nyt menee kahvikuppihanat kiinni loppuvuodeksi.

Hyvää ja rentouttavaa sunnuntaita!

2 kommenttia:

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.