lauantai 2. tammikuuta 2016

Lahjat 2015: Pientä keittiöön.

Vuosi vaihtui, vaan jatketaan siitä kuitenkin suoraan vielä itsetehtyjen joululahjojen esittelyillä. Vielä riittää, tässä niistä kaksi pientä ideaa keittiöön. Toinen ommellen, toinen ilman ompelua. Aika perinteisiä ideoita, mutta niin toimivia!
Pientä keittiöön 1: Kaitaliina, joka ei ole vain kaitaliina, vaan myös ns. pannunalunen. Ei siihen ihan polttavaa kattilaa voi iskeä, mutta vuoat ja sellaiset kyllä menee. Suojaa pöytää ja näyttää kivalta, joten mikäpä ettei?

Idea ja inspiraatiota sain täältä: Table Runner Trivet / Hot Pad.
Ns. lämpökaitaliina on puuvilla-pellavasta. Alla on vahvaa puuvillaa ja välissä vuorena villahuopaa. Päälikankaan printti on tosi kiva! Se inspiroi tikkaamaan tekstiilit yhteen..ja siitä tuli taustallekin tuli aika kiva kuviointi.
Pientä keittiöön 2: Magneetit, mutta ei mitkä tahansa sellaiset! Valikoin valokuva-albumeista kustakin perheen lapsesta, lapsenlapsesta ja koirasta yhden lapsuuskuvan (ei-pikselöidyistä kuvista löydätte Coran ja minun esikoulussa otetun kuvan). Ostin paketin isoja magneetteja, skannasin ja printtasin valokuvat sopivaan kokoon skaalattuna ja liimasin ne magneetteihin. Päälle sudin liimalakkaa niin pinta kestää hyvin käyttöä.
Kun magneetit olivat täysin kuivuneet, yhdistin ne pötköksi pinkin servetin alle (tietty pötkö meni vielä pieneen laatikkoon ja joululahjapaperin alle). Näytti aika hauskalta. Oli kuin karkkipötkö!

2 kommenttia:

  1. Kiitos viime vuoden ihanista ideoista ja menestystä myös tälle vuodelle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja samoin, iloa ja inspiraatiota tälle uudelle alkaneelle vuodelle! :)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.