tiistai 19. tammikuuta 2016

Rasian päällystäminen sisustukseen.

Kuka muu tykkää tarjottimista ja ns. sisustusasettimista? Puisista, muovisista, metallisista.. ja erityisesti itsetehdyistä ja kierrätetyistä sellaisista? Eikö olekin kiva tehdö niille on ns. pieniä asetelmia?
Nyt tein uuden alustan askarrellen. Pohjana oli pahviloota ja päälle taistelin yhtä lempimateriaaliani, sisustuskontaktia.

(Kuvan senkki/lipasto on myös päällystetty valkoisella sisustuskontaktilla. Monesti varmaan maininnutkin sitten kevään 2014. Hyvänä on pysynyt näin kauan! Vähän vain kulmat alkavat antamaan periksi. Siinäkös irvistävät, näyttää se silti reunoista rupsahtaneenakin paremmalta mitä alkuperäisessä värissään. Ks. senkin ennen- ja jälkeen-kuvat tästä postauksesta.)
Ei sillä voi kantaa mitään painavaa, joten tarjottimena ei mene. Ohut pohja, mutta on siinä senkin edestä kivan paksut laidat!
Kontaktin alla on joululta jäänyt tyhjä Geisha-konvehtirasia!

Leikkasin kannen pois ja tilkittin sisäreunojen aukot kannesta leikatuilla paloilla (kiinnitin liimalla). Vedin yksiväristä teippiä ympärille pahvin tueksi ja piilotin kuviot kontaktijämäpaloilla (etteivät heijastu päällystyksen läpi). Lopuksi levitin sisustuskontaktin alapuolelta sisälle päin. Eli leikkasin ison palan, jonka keskelle asetin lootan pohjan. Reunat käänsin laatikon laitoja myöten kohti keskustaa. Lopuksi levitin vielä keskelle pohjan kokoisen suorakulmion.
Mihin muuhun konvehtirasioita voi hyödyntää? 

Kannen kanssa niistä saa päällystettyjä rasioita. Sisällä olevista konvehtien muovilevyistä saa koruille, korutarvikkeille tm mille vain minisälälle lokerikoita säilytykseen tai lajitteluun. (Esim. muovinen kohvehtirasiani korusäilytyksessä, ks. esim. kuva täältä.) Muovilevyt käyvät myös muotteina ja materiaaliksi moneen nukkekotiaskarteluun. Välissä olevat useimmiten valkoiset (ja joskus myös printittömät) suojalevyt ovat kivoja kortti-askartelussa. Soveltuvat myös varastoitavien astioiden tai lasikehysten väliin suojaksi. Tyhjiä laatikoita kannattaa säilyttää myös lahjojen paketoimiseen - ovat hyviä etenkin niille, joiden mielestä konvehtirasiat ovat tylsiä lahjoja. Ensin ne pettyy lahjaa avatessaan ja sitten tajuavatkin ja yllättyvät: hei siellä onkin sisällä jotain aivan muuta!

Mitä muita ideoita tulee mieleen mihin konvehtirasioita voisi kierrättää?

12 kommenttia:

 1. Oletko muuten harkinnut nukkekotiprojektia? Edes ihan pienimuotoista esim. jollekin sukulaistytölle lahjaksi? Olisi kiinnostavaa seurata, kun kaikki olisi alusta asti tehty itse. :)
  Piti myös kysyä oletko jo tuunannut jotain siitä turkoosista statement -kaulakorusta, jonka purit osiin? Löysin samanlaisen kirpparilta ja mietin purkaako vai ei...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa joskus on käynyt mielessä, mutta pidän sen "sittenjoskus"-listalla. Ehkä sitten, kun on joku jolle sellainen tehdä :) nyt ihan lähivuosina ei vielä taida olla..

   Tarkoitatko tätä korua: http://madambc.blogspot.fi/2014/02/purkuhommia.html ? Hassua, että joku voisi muistaa.. :D Olen käyttänyt kaikki välirenkaat ja yksittäisiä helmiä joissain muissa, mutta mitään suurempia en ole saanut aikaiseksi. Jossain välissä tuli ähky turkooseille koruille, joten ovat jääneet jäähylle odottelemaan.. kyllä niistäkin joskus jotain tulee! :)

   Poista
 2. Moikka! Tosi kiva idea, ei olisi tullut itsellä mieleen. Tokassa kuvassa pilkottaa valko-harmaa -sävyinen taulu, onko se myös sinun itsesi tekemä? Saisiko siitä postausta? Minulla on ollut tarve-listalla musta-harmaa-valkoinen iso canvas olohuoneeseen, mutta en ole vielä uskaltanut aloittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) kivasti huomattu, se on minun tekemäni :) siitä löytyy jo postaus täältä: http://madambc.blogspot.fi/2014/04/tuherrustaulu.html

   Vähän vastaava (ei tosin canvakselle vaan suoraan pohjalle) on myös esitelty tässä postauksessa: http://madambc.blogspot.fi/2015/03/sadetaulu.html

   Uskalla aloittaa! Aina voi maalata päälle, jos ei lopputulos miellytäkään :) suosittelen akryylejä. Ne on helppoja, peittäviä ja nopeasti kuivuvia. Voi sekottaa ja myös laimentaa vedellä. Eikun vain maalaamaan! :)

   Poista
  2. Kiitos linkeistä, tuo sadetaulu on IHAN MIELETÖN! Siitä inspiroituneena taidankin suunnata kauppaan.... öljyvärit minulla jo onkin, mutta taidan tällä kertaa kokeilla akryylejä, kun sitä olen myös miettinyt. :) onni on tämänlaiset blogit!

   Poista
  3. Kiitos ja ole hyvä :) ehdottomasti kokeile akryyliä, ovat öljyvärejä niin paljon kivempia, monipuolisempia ja nopeampia maaleja! :)

   Poista
 3. Tämäkin kiva idea. Valaise minua, onko tämä sisustuskontakimuovi samaa kuin dc fix? En ole paremmin näihin tutustunut ja mietin, että puhutaanko samasta asiasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) kyllä, samasta puhutaan. Vältän sanomasta D-C-fix, koska se on merkki. Ehkä suosituin, mutta myös muitakin hyviä on (esim. Lidl myy ajoittain hyviä kontakteja paljon edullisempaan hintaan). Sanon siis sisustuskontakti, samoin kuin askarteluliima sen sijaan kuin sanois erikeeper :) tutustu kontakteihin, ovat niin monipuolisia ja helppoja käyttää. Moni luulee niiden tarraavan pintaan tavallisen kirkkaan kontaktimuovin tavoin, mutta sisustuskontaktien liimapinta on erilainen - se ei tartu ja ruttaannu vaan sen voin irroittaa ja suoristaa.. :) tosi kiva materiaali!

   Poista
  2. Kiitos tästä :) Olen kuullut tosiaan paljon hyvää, mutta en ole ennättänyt tutustua. Olen ollut myös siinä käsityksessä, että tuo D-C Fix on yleisnimitys tuolle kontaktimuoville, mutta tässäkin tulin viisaammaksi. Kunnioitan suuresti myös tuota, että käytät yleisnimityksiä asioille. Täytyypä silmäillä, kun Lidliin tulee seuraavan kerran näitä :) Kiitos paljon ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
  3. Varmaan se onkin jonkinlainen yleisnimitys, onhan se suosituin ja yleisin muovi käsitykseni mukaan :)

   Poista
 4. Onpas hauska idea kierrättää! Itsetekeminen ja kierrätys on myös minulle tärkeää. Tällä viikolla työnalla vanhoista muovilevyistä pöydän teko. Katsotaan miten käy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukava kuulla :) kierrätys on minullekin tärkeää. Toivottavasti löydät blogista muitakin kivoja ideoita kierrättää. Tsemppiä pöydän tekoon, kuulostaa mielenkiintoiselta!

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.