perjantai 22. tammikuuta 2016

Kirjansivuista lumitähti.

Vielä ei voi herättää toivoa talven loppumisesta, vaikka kovasti mieli tekisi. Yritän keskittyä vielä talven parhaimpiin puolia. Kuten lumeen, lumihiutaleisiin ja niiden kauneteen. Vaikka ihan näin askartelun muodossa.

Askartelin siis ison (halkaisija noin 25 cm) lumitähden ikkunaan ripustettavaksi. Materiaaleina sivut vanhasta kirjasta. Työvälineinä sakset, askarteluliima ja viivoitin. Aika näyttävä lopputulos, eikö?
Inspiraation ja tekniikan pohjana oli tämä hyvä kuvallinen tutoriaali täältä: Tifani Lyn / Snowflake tutorial. Alkuperäinen on kooltaan paljon pienempi, se on kuumaliimalla koottu ja valmistettu joulukuusenkoristeeksi.. mutta tutoriaali on helposti sovellettavissa ja muunneltavissa erilaisiin versioihin!
Aluksi yritelmäni lähti väärille raiteille ja siitä tulikin sitten jotain ihan muuta. Jatkoin laitoja vähän enemmänkin ja siitä tuli sitten vähän erilaisempi koriste. Ehkä jopa vähän kuusenkoristemainen.. varsinkin, kun yhdistin sen lyhyeen ripustusnauhaan ja sutasin päälle hitusen kultaista hilekynsilakkaa.
Tästä muuten näkee käyttämäni kirjan kielen. Poimin sen aikojaan kierrärin saa ottaa -laatikosta ja paljon askarteluissa olenkin sen sivuja käyttänyt. Sisällöstähän en mitään ymmärrä, mutta nimen Jane Eyren ymmärsin kannesta, joten ihan kuraa kirjaa ei olla menty leikkelemään suikaleiksi.
Ja näyttäähän tuokin talvikoristeen käppyrä ihan hauskalta taulun kulmaan ripustettuna!

9 kommenttia:

 1. On muuten todella kaunis! Aivan ihana idea ja tuo oman vibansa nuo kirjan sivut. <3

  ~ Frillycakes ~

  VastaaPoista
 2. Kauniita! Etenkin tuo eka. Kirjan sivuista saa kyl kivoja juttuja. Itselläni tosin on aina jotenkin vaikeuksia päättää minkä kirjan silppuaa: hyvää ei raaski ja oikein huonoja ei haluaisi edes kierrätyskoristeiksi. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) tietenkään liian hyvää ei raaski eikä saa edes tuhota :)

   Poista
 3. Kyllä on kauniit. Ensimmäinen sopeisi meidän oveenkin ovikranssiksi :)

  VastaaPoista
 4. Ihana idea, kiitos vinkkaamisesta! Menee heti testaukseen. Olen kerännyt ilmaispisteistä kirjoja erikoisilla kielillä askartelua varten. Tähän tarkoitukseen sopisi vaikkapa venäjänkielisen kirjan sivut. Onneksi minulla on paperileikkuri, niin ei tarvitse käsin leikata noita suikaleita. Mitähän mies mahtaa tuumata silpputehtaasta, jonka kohta pistän pystyyn?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! :) Paperileikkuri kyllä ainakin nopeuttaa suikaleiden leikkausta :) käsinkään leikkaaminen ei ollut työlästä, kun leikkasi yhdellä kerralla niin monta arkkia mitä saksien väliin mahtui :)

   Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.