torstai 21. maaliskuuta 2019

DIY: Superhelpot piuhataskut.

Ompelinpas sitten nappikuulokkeille ja pienille piuhoille taskuja.

Kunnon läpysköjä. Pieniä ympyröitä, viiden minuutin ompeluksia (jos nyt edes sitä viittä minuuttia meni.)
Mutta se tuli täysin tarpeeseen, sillä ei ole mitään ärsyttävämpää kuin solmuun menneet piuhat ja johdot. Tahdot yhden ja saat siinä samalla yhdessä solmussa kaikki. Ja tämä yksi laatikko ei ole edes paha. Solmupaikkoja löytyy useampi, tämä ehkä niistä pienin ja siistein (ja siksi kehtaa näyttää julkisesti).

Kaikenlaisia rulla-niputus-lajitteluja on tehty ja kokeiltu. Moni hyväksi todettu ja sitten *askaksi käytännössä koettu. Kun onhan se aina niin hirveän vaikeaa laittaa se piuha jonkin laatikkoon nätisti takaisin? Ihan ylitse pääsemättömän vaikeaa.

Joten, otetaan vielä yksi yritys - jos tällä helpottais?
DIY: Piuhataskut

Tarvikkeet: Jämäkkää materiaalia (esim. keinonahkaa), sakset, ompelukon, lautasia tai harppi ja kynä ympyröiden piirtämiseen.

1. vaihe: Piirrä ja leikkaa ympyröitä (no voihan se olla myös neliö), 2 kpl vastatusten.
2. vaihe: Leikkaa yhden ympyräparin toinen puolikas kahtia. (Kokeilin myös 2/3 halkaisua, mutta se ei toiminut yhtä hyvin kuin puoliksi leikattu.)
3. vaihe: Ompele ympyräparit vastatusten. Siisti reunat saksilla. VALMISTA! Ihan superhelppoa.
Ja näppäriä käytössä, ainakin näin alkuun tuntuu siltä. Sinne sujahti nappikuulokkeet ja heti tuli vähän järjestystä. Tykkään tuosta taskumallista siinä mielessä, että kuulokkeita ei tarvitse mihinkään erikseen kieputella. Riittää, että rullaa kämmenen ympäri ja sulloo taskuun sisään. Siinä pysyy, ei aukea tai pullahda pois eikä mene itsestään taskun sisällä solmuun.
Isommat taskut toi järjestystä myös olkkarin piuhakoriin. Tuo on sellainen mikä aiheuttaa päivittäin ärrinmurria. Aina sieltä jonkun läppärin, tabletin, puhelimen tai älykellon piuhan tarvitsee ja aina sama homma: kaiva ja selvitä sotkua. Vasen kuva on myös autenttinen esimerkki siitä kuinka usein moni piuha myös kiertää tasopöydän jalkojen ympäri.

Mutta ei enää! Kaikki pienet piuhat ovat nyt taksukutettu. Alle jää vain isoimmat johdot ja tuollaiset, joissa on kiinteästi iso molkero päässä, koska kovin paksua johdonpäätä taskuun ei tunge.

Piparireunainen muovikori on muuten tehty isosta prodepurkista, ks. postaus tästä.
Tässä myös joululta yksi esimerkki. Tein parit lahjalisukkeet. Näissä on keinonahkaa vain päällä, tausta on paksua huopaa. Huovan yhdistäminen toimii ja tuo jämäkkyyttä sellaiseen taskuun, jota ehkä kuljettaa repussa tai takin taskussa mukana.

2 kommenttia:

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.