maanantai 11. maaliskuuta 2019

Keltaiset pilkahdukset (+ kuvallinen virkkausohje).

Tällä hetkellä inspiroi kovasti kaksi asiaa: keltainen väri ja virkkaaminen! Kun löysin Lankamaailman poistomyynnistä just täydellisen keltaisen virkkauslangan (Surf 8) niin siitä se ajatus lähti: keltaiset virkatut korvakorut!

Edellisestäkään virkattujen korvisten esittelystä ei ole kauaa (ks. postaus lumitähtikorviksista), mutta näihin nyt tein myös ohjeen ja jopa kuvalliset työvaiheet (koska sanoin ehkä virkkaussuuntaa olisi liian vaikea kirjoittaa auki).
Tästä se inpiraatio sai sysäyksensä. Keltainen lankakerä, uudet keltaiset Mamakorun Kota-korvikset ja keltamustat uudet kotipöksyt. Ja banaanista. Banaania pitää aina olla. Voisin vaikka lihottaa itseni ihan vain banaania syömällä.

Ja sitten tuumasta toimeen, uudet pöksyt jalkaan, välipalabanaania suuhun ja virkkuukoukku käteen!
Ideaa ja mallia inspiroiduin sattumalta löytämäni virkkaustaiturin tekemistä korviksista. Ensin löysin vain kuvan ja lähdin sen perusteella selvittämään osaisinko virkata samankaltaiset. Olisi tietenkin ollut kivempi tehdä jotain ihan omaa mallia, mutta ihastuin niin näkemiini korviksiin. Ja oli kyllä hauskaa lähteä virkkaamaan pelkästä kuvasta ihan kokeilemalla. Se oli kuin mysteerin selvittämistä! Jonkun verran piti vekslata ja hakea mallia ja muotoa, mutta kyllä se siitä lähti sitten pienin muutoksin.

OHJE: Virkatut korvakorut 

Tarvikkeet: Ohutta puuvillalankaa (esimerkiksi Surf 8), koukku langan ja käsialan mukaan, korvakorukoukut ja välirenkaat, korupihdit, neula päättelyyn, liimaa, tilkka vettä, sekoituskuppi, pala leivinpaperia tai muovia (mikä vain tasainen muovi käy, esimerkiksi pala muovipussia tai jogurttipurkin kansi), sakset.
Tee näin:

1. kuva: 1. krs: Tee taikasilmukka ja silmukkaan ketjusilmukka (kjs) + 9 kiinteää silmukkaa (ks). Sulje piilosilmukalla (ps). 2. krs: Tee 3 kjs ja 1 pylväs (p) samaan silmukkaan (s). Tee kolmeen seuraavaan s:aan kuhunkin 2 p.

2. kuva: 3. krs: Käännä nyt työ nurin ja tee 2 kjs, *2 kjs, jätä 1 s/pylväs väliin ja tee 1 p*, toista *-* 4 kertaa. Vika pylväs tulee ihan 2. krs:n laitaan.

3. kuva: 4. krs: Tee kjs-kaareen: *puolipylväs (puolip), 2 p, puolip ja ps pylvään kohdalle*. Toista *-* 3 kertaa eli tee sama jokaisen kjs-kaaren kohdalla.

4. kuva: Jatkaa kaarien jälkeen laitaa pitkin: Tee 3 kjs ja 7 p. Toisin sanoen tee 3 kjs:n jälkeen 3 p 2.–4. krs:n kohdalle, 2 p 2.–1. krs:n kulmaan samaan s:aan ja  2 p 1. krs:n s:aan (jatkumoa 2. krs:n pylväskahdeksikkoon).
5. kuva: 5. krs: Käännä jälleen työ. Toista 3. krs.

6.–7. kuvat: 6. krs: Käännä jälleen työ. Toista 4. krs. Toista myös 1 kjs + 7 p sarja kjs-kaariin virkkaamisen jälkeen.

8. kuva: 7. krs: Käännä jälleen työ. Toista 3.–4. krs. Lopussa jaa pylvässarja 1. krs:n viimeisiin silmukoihin, jotta "ympyrä sulkeutuu".

Yhdistä 7 krs. ns. vastapuolelle ps:lla ja jatka vielä 8. krs: Virkkaa viimeinen ks-kierros koko työn ympäri: Tee 1 ks jokaiseen s:aan, paitsi jokaisen kaaren keskellä tee 2 ks samaan s:aan ja kaarien keskellä ks:n sijaan tee ps. Katkaise lanka ja päättele langanpäät.

Virkkaa toinen korvakoru samoin.
Kovettaminen: Sekoita astiassa askarteluliimaa ja tilkka vettä. Upota korvis kerrallaan liimaseokseen. Korvis saa kastua kokonaan. Puristele ylimääräinen liima pois. Aseta leivinpaperipalan tai muovipalan päälle. Muotoile ja anna kuivua. Käännä välillä ja anna kuivua kokonaan.

Kokoaminen: Kun korvikset ovat kovettuneet täysin, liitä ylös symmetrisiin kohtiin korupihdeillä välirenkaat ja korvakorukoukut. Valmista!

Näistä tuli ihanat keltaiset piristykset! Isot, mutta kevyet. Yksinkertaiset, mutta silti mielenkiintoiset. Tykkään. Liimalla kovettaminen myös pitää korvikset hyvin kuosissaan. Rankkasateeseen ei kannata näillä koruilla mennä seisoskelemaan, mutta hyvin normaalisäät kestää.

Kerro toki, jos ohjeessa on epäselviä kohtia, autan/korjaan mielelläni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.