sunnuntai 13. helmikuuta 2022

Keinonahasta sydänkukkaro

Teki mieli ommella jotain pientä ja helppoa. 

Tarvitsin uuden pussukan reppuun, kun huonoja olen hävittänyt (eli leikellyt paloiksi), joten kukkaron kimppuun siis! Ja huomisesta ystävänpäivästä inspiroituen, päätin tehdä sydämenmuotoisen kukkaron (että se siitä helposta sitten?).

Valitsin materiaaliksi jotain tuollaista keinonahkaa. Hyvin paksua sellaista. Ei haittaa, jätetään vuori pois, ajattelin. Kyllä se ilman vuortakin menee. 

Leikkasin kaksi sydäntä, ompelin väliin vetoketjun (oho se olikin sininen eikä musta, no siitä viis) ja sitten kaitaleen lopun reunuksen ympäri. Ei kauaakaan, kun kukkaron sai kääntää nurin ja...

...vain huomatakseni, että sydän on tästä muodosta kaukana!

Apua, tuliko tästä nyt sitten FAIL-kategorian postaus

Olin heittää hanska tiskiin. Olkoon, ei onnistunut. Sitten kuitenkin mietin: jos siitä tekisi kolmion? Ei, en halua kolmionmuotoista kukkaroa. Jos ratkoisi vetoketjun ja vaihtaisi sen kylkeen? Ei, liian työlästä, en jaksa. 

Entä jos menisi siitä mistä aita on matalin ja kokeilisi vielä yhtä korjausliikettä?

Se oli oikea ratkaisu. Mitäpä turhaa ratkomaan, kun vähemmällä pääsi: ompelin vain sydämen ympäri.

Ei sekään tosin ihan helppoa ollut. Paksua keinonahkaa, tuli ihan hiki, kun työnsi reunusta paininjalan alla, käänsi joka ompeleella pyörää eteenpäin ja kuiskutteli kieli keskellä suuta vanhalle rautamummolle: Hyvä Husqvarna, hyvä vanha ja kiltti Husqu, pystyt siihen! 

Kun jätti kärjen tikkailematta, eteni etanavauhdilla ja antoi Husqvarnalle aikaa miettiä uskaltaako edetä vai vetäiskö neulan poikki, tuli suht hyvää jälkeä - ei edes syltännyt kuin kerran!

Joskus aina tällaisissa idea lennosta -projekteihin tuntuu tulevan välillä seinä vastaan, mutta sitten saakin iloisesti yllättyä, kun yhdellä pienellä asialla saikin korjattua koko ongelman. 

Kyllä se nyt ihan syrämmeltä näyttää, eikö! Ja se, että reunojen tuskallinen tikkaus pelasti koko kukkaron ratkojalta, toi se myös mukavaa jämäkkyyttä koko työhön. Sen verran on hyvä ryhti, että pysyy kukkaro kyljellään pystyssä!

Ja jos tämä ei kolahtanut, mutta jokin muu viime hetken ystävänpäiväkäsityö olisi kiva niin katso nämä sydämelliset ideat viime vuoden herttaisesta ystävänpäivän teemaviikolta!

osa 1: Virkattu polettisydän
osa 2: Sydän nurjallaan -tiskiliina
osa 3: Kirjailtu ja parsittu sydämillä
osa 4: Sydänmakramee-mukinalusta
osa 5: Virkatut sydänkorvakorut
osa 6: Pienet kylmäpussit ("pipityynyt" tilkuista)
osa 7: Oma sydänprintti hiusdonitsiin

Hyvää huomista ystävänpäivää kaikki käsityön ystävät!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.