sunnuntai 25. helmikuuta 2024

Kahdesta yksi - tuplakassi!

Tämä tässä on tuplakassi!

Näyttää ihan tavalliselta kassilta, mutta tässä on hyvä kierrätysjippo joka voi vastata ongelmaan: mitä teen ylimääräisille mainoskangaskasseille? Niitä kun on monessa kodissa helposti ylimääräisiä. 

Eli käytännössä otetaan kaksi samankokoista kassia - minulla tässä oli kaksi oikein kivaa tällaista neutraalia kassia. Paitsi. Että. Toisella puolella oli kissankorkuisesti ihan hirveän värinen yrityksen logo, sellainen kuin olisi huomiotussista otettu väri. Silmään sattui, en tykännyt. Halunnut näitä käyttää lainkaan, mutta kun muuten hyviä. Niin, sitten tuli tämä idea..

..eli kaksi kassia yhteen rumat puolet ulospäin eli ikään kuin oikeat, uudet ulkopuolet, vastakkain ja ommellaan sivut ja pohja yhteen - voila, kahdesta kassista tulee yksi uusi kassi!

Ja mikä pointti tässä sitten oli? Lue alempaa, ymmärrät miksi.

Kaksi sisempää kantokahvaa kannattaa ratkoa pois, ne ovat nyt ylimääräisiä.

Itsehän tosin jouduin ratkomaan kaikki ja kohdistamaan kahvat uusiksi, olivatkin toisiinsa nähden ihan vinkkurallaan useita senttejä.

Ja se tärkein:

Kun kassit ovat niputettu, siinähän on neljä puolta päällekkäin eli sisälle jää kaksi ylimääräistä. Niiden väliin voi ommella liuskan tarranauhaa. joten saa sisälokeron, jättitaskun, kiinni. Voisi siihen vetoketjunkin kikkailla, mutta laiska ompelija pääsee helpommalla, kun valitsee tarranauhan.

Sitten vain kassi olalla heiluen..

Ai niin ja se pointti oli? Näin sain kaksi kassia käyttöön. Kaksi käyttämättä jäänyttä kassia yhdistettynä on aina parempi kuin ei käyttöä ollenkaan. Rumat logopuolet piilossa omilta ja muiden katseilta. Ja plussana vielä sisälle jäävä iso tasku! Tämä on muuten aika hyvä kauppakassi tai kirjastokassi - voi lajitella vähän sisältöä lokeroiden mukaan.

2 kommenttia:

  1. Täydellinen kierrätysidea ! Pitää ottaa käyttöön ja kokeilla kun seuraavan kerran otan ompelukoneen esiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos :) Kiva, kun tykkäsit! Toteutus on ainakin nopea ja helppo :) ja jos ei tykkää, ainahan kassit voi ratkoa toisistaan irti ja hihnat palauttaa paikoilleen :)

      Poista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.