lauantai 23. maaliskuuta 2024

Helpot kestopajunkissat

Virvon varvon vitsasella!

Kävin tässä viikolla kävelyllä ja huomasin kuinka joku oli pientareelta vetänyt pajunkissoja irti oikein urakalla. Muutaman oksan oli jättänyt. Kävi sääliksi, siitä oli oman käden oikeudella otettu (tiesithän ettei pajunkissojen ottaminen kuulu jokamiehenoikeuksiin? Pajunoksien keräämiseen tarvitaan aina maanomistajan lupa!).

Ja siitä se ajatus sitten lähti, kun mietin et oishan ne pajut ihan kivat maljakossa. Mutta mitä muita vaihtoehtoja olisi? Jotain kestävämpää ratkaisua? 

Virkattuja pajunkissoja yksi kevät tein ja ne olivatkin aikansa ihan kivat, mutta koen ne nyt vähän jotenkin kömpelöiksi. Ks. tästä virkatut pajunkissat.

Joten: kestävät kestopajunkissat helposti ja vaivattomasta vain kahdesta materiaalista

DIY: Kestopajunkissat

Keräsin muutamia sopivia risuja (huom: maasta, lumihangesta - en katkonut puista), katkoin ylimääräiset haarautuvat oksat jo ulkona pois ja pätkäsin noin sopivaan mittaan. Kun olivat kylmiä, napsuivat helposti poikki. Kotona annoin yön yli kuivaa.

Sitten nuppujen lisääminen!

Käytin vanupuikkoja*. Leikkasin ne viistosi poikki. Osan vähän suorempaan, toiset vähän viistompaan.

*En kannusta ostamaan vanupuikkoja vain tätä projektia varten, se ei ole kestävää. Käytä vanupuikkoja, jos niitä nyt sattui jo kotona olemaan (ja kierrätä myös keskeltä tikut johonkin askarteluprojektiin). Muita vaihtoehtoja vanupuikkojen sijaan on esimerkiksi vanun tai pumpulin muotoilu sormin liiman avulla, tai ilmakuivuvat massat. Aiankin valkoinen silkkimassa voisi olla tosi hyvä ja helppo!

Liimasin vanupuikkojen päät oksiin puuliimalla. Sitä ei tarvitse paljoa, ei sotke kuten kuumaliima ja kuivuu suht nopeasti ja näkymättömäksi.

Ja sitten onkin kaikki valmista!

Nämä risut kissoineen voi laittaa talteen ja ottaa myös tulevina pääsiäisinä esille. Oksat kestävät hyvin säilytystä kuivatiloissa. Kun vain pakkaa talteen niin, että eivät mene pätkiksi.

En valmistanut kuin muutaman oksan, se riittää. Enkä halunnut koristella niitä sen enempää, vaan keskityin maljakkoon eli isoon lasipurkkiin, jonka täytin erilaisilla pääsiäismunilla. Siellä on muun muassa virkatut minimunat lankajämistä ja toissa kevään Marimekko-kuosiset munat. Etualalla tällä viikolla maalatut savimunat.

2 kommenttia:

  1. Kivoja noi pääsiäismunat ja enpä olisi keksinyt itse vanupuikoista tehdä pajunkissoja :)

    VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.