keskiviikko 6. maaliskuuta 2024

Paras pipovinkki - kuinka estää ribbipipon jäljet

 

Kevättä on jo ilmassa täällä Oulunkin leveyksillä. Mutta ei vielä ole pipovapaasesonki, ei vielä aikoihin. Takatalveja on varmasti vielä tiedossa. Joten pipokausi jatkukoon.

Tässä oli joku aika sitten ystävän kanssa puhetta meikäläisen pipovinkki numero ykkösestä, joten ennen pipokauden loppumista jaan sen teillekin! Jos ei enää tälle talvelle niin ottakaa loppuvuodeksi vinkki talteen.

Tiedättehän ribbipipot, joista tulee otsaan ihan hirveät urat? (Vai olenko se minä vain?) Joitakin se ei varmaan häiritse, mutta itseä häiritsee ihan hirveästi. En tykkää, kun jää otsaan jäljet.

Joten ratkaisuna on tämä ultimaattisen paras pipovinkki! 

Kuinka estät ribbipipon jäljet:

Tarvitset jotain pehmeää joustavaaa kangasta. Trikoo on hyvä. (Jos se on liian ohutta, niin laita kaksinkerroin.) Pistä pipo nurin päähän ja merkkaa neuloin varovasti alue, joka ulottuu oman otsan alueelle. Ota pipo pois päästä ja leikkaa trikoosta merkattua aluetta isompi pala.

Kiinnitä ensin pala pipoon (hakaneulat ovat hyvät niin ei tule haaveria otsaan) ja kokeile päähän, jotta trikoon jousto asettuu oikein eikä pipo taikka trikoopala kiristä. Pala ei pipon alta saa näkyä, joten älä kiinnitä ihan alareunaan saakka. Ompele pala käsin reunoista kiinni. 

Siinä se! Yksinkertaisen helppoa.

Jes, ei enää ribbipipon uurteita otsassa! 

Tässä pipovinkissä on myös kaksi muuta hyvää puolta. Jos meikkaa, ei pipo mene meikistä sellaiseksi ällöttäväksi. Se trikoo tottakai ottaa pipon puolesta vastaan meikkilähmät ja jos se ei pyykissä putsaannu niin sen voi helposti vaihtaa uuteen. Siten itse pipo saa pidemmän käyttöajan, kun ei meikkitahrat rupea pitkänkään ajan jälkeen haittamaan. Aina voi palan vaihtaa uuteen.

Plussana trikoo on myös mukavan tuntuinen otsaa vasten eikä kutita ainakaan. Talvella ainakin itsellä otsa kuivuu helposti ja kaikki ribbipipot eivät ole niitä pehmoisimpia. 

(Mietin onkohan yllä olevassa kuvassa mitään pointtia, kun sensuuri iski, mutta no, onpahan todistetusti pipo päässä. Hiukset olisi voinut kammata, mutta mitäs sitä suotta siloittelemaan kotitakkutukkalookkia.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.