lauantai 6. heinäkuuta 2024

DIY: Vyötärölaukku osa 2.

Vyötärölaukku osa kaksi!

Ensin ompelin yhden, jota voi käyttää myös yli olan laukkuna. Ks. postaus tästä: Vyötärölaukku osa 1.

Sitten halusin vähän erilaisemman vyötärölaukun - litteän, mutta laatikkomaisen! Ja keinonahasta! 

Joten eikun tuumasta toimeen.

Valitsin mustaa keinonahkaa (Eurokankaan kympin poistopussin vanhoja löytöjä), vanhan rikkoontuneen laukun rikkinäisen nahkahihnan ja uusiokäyttöön hakasen ja d-renkaan. Tähän tuli nyt uusi (mutta todella vanha) vetoketju. Kuvassa myös vanha taskun rekale, mikä piti tähän uusiokäyttää, mutta sitten jätinkin sen lennosta pois.

Leikkasin vetoketjun mittaan kaksi suorakulmiota. Ensin ompelin vetoketjulle kapeat nahkasuikaleet reunoihin ja siitä sain suoraan mitan minkä mukaan leikkasin suikaleet pohjaksi ja sivuiksi.

Ja sitten vain palojen ompelu toisiinsa!

Ja tällainen siitä tuli! Litteä ja laatikkomainen, kyllä. Näyttää myös kuvassa sovitusnukke-Pirkon päällä vähän massiivisemmlata mitä sitten oikeasti onkaan. 

Tässä vyötärölaukun hahmotelma, minkälainen siitä piti tulla - kooltaan pienempi, skarpimpi ja sivuun piti tehdä sivutasku. Sitten se karisi ja vähän unohdinkin paloja leikatessa suunnitelman, että mitä aioinkaan.. joskus se suunnitelma muuttuu tehdessä.

Ja ihan hyvä näin. Tykkään tästä. Ainakin siihen mahtuu tavaraa enemmänkin kuin vain se puhelin. 

Ja muuten miksi halusin tästä litteän ja vähän kuin lanteilla olevan kirjekuorilaukun? Siksi, että jos on vaikka takki tai muu pusero tälleen auki ja vyötärölaukun vetää melko sivuun, saa sen vähän kuin helman alle piiloon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.