torstai 20. toukokuuta 2010

Helleiltapäivän sifonkikukka.

Tee-se-itse: sifonkiruusuke

Ohjeita samaan ruusukkeen löytyy muualta, mutta teinpäs silti kuvasarjan. Ohjetta voit vertailla mm. Parolan aseman versioon sekä brittiläisen House of Marmaladen versioon.
Leikkaa sifongista erikokoisia pyörylöitä. Käytä vain teräviä saksia, jotta reunasta tulee skarppi, eikä langat sinkoile jokaiseen ilmansuuntaan - niistä on vain haittaa seuraavassa vaiheessa. Sytytä kynttilä palamattoman alustan päälle. Varmista, että hiukset, hihat, korut eivät ole edessä ja suorita tämä vaihe rauhassa. Kiirus ei hyvää seuraa, kun tulella leikitään. Ota yksi sifonkipyörylä vuorollaan, pidä sitä kaarevasti kädessä ja vie se tarpeeksi lähelle kynttilää, jotta reuna sulaa ja täten vähän kupristuu kasaan. Pyöräytä sifonkia nopsaa hiljalleen (mitäköhän tuokin nopsaa hiljalleen taas muka pitäsi tarkoittaa..) ympäri niin, että reuna kupristuu kokonaan. Jos sifonki syttyy palamaan, pudota se alustallesi ja tukahduta "palo".Toista sama kaikille pyörylöille ja sammuta lopuksi kynttilä.
Sommittele pyörylät päällekkäin. Ompele keskeltä palat toisiinsa kiinni. Lisää keskelle koristeeksi helmiä. Pinkit eivät minulle riittäneet, vaan lisäsin joukkoon myös violetteja lasihelmiä.No nyt näyttää jo paremmalta. Kiinnitä lopuksi taakse rintakoruneula, pinni, panta, nauhakuja.. On se vain kaunis, ei voi muuta tuumia. Tässä näkee vielä paremmin ruusukkeeni koon. Se on kyllä melko iso, mutta sehän on vain hyvä asia.
Hame on kirpulta. Lyhensin sen  polvimitasta juuri minimittaisemmaksi, jotta sitä tulisi käytettyäkin.
Nyt hame on lyhennettynä kivempi ja kevyempi. Sifonkiruusukekin näyttää kivalta myös hiuspannassa.

6 kommenttia:

 1. Hieno ruusuke ja loistava toteutus :-)

  VastaaPoista
 2. oi että, sä oot niin taitava :O

  VastaaPoista
 3. Juulia,
  ei tuohon taitoa tarvita, tuo on helppo kenen vain tehdä ;)

  VastaaPoista
 4. Heippa; tulin vastavierailulle, ja heti löysin tuon aivan mahtavan hienosti tehdyn ruusukkeen! Voi että kun olisi aikaa värkätä.. =)

  VastaaPoista
 5. Hanna/askarvismi,
  kiitos, toivottavasti vieraillaan jatkossakin puoleen että toiseenkin :) ei tuon tekemiseen kauaa mene, anna mennä vaan! :)

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.