keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

La maison est où le coeur est (Sisustusviikko 3/7).

Kolmas osa ja makuuhuone.
Sanotaan, että makuuhuone on se kodin tärkein paikka. Tämän innoittamana kiinnitin verhojen yläpuolelle ranskalaisen lauseen: La maison est où le couer est - Koti siellä missä sydän on.
Aamulla on loistava herätä ja tarkentaa silmänsä tähän pienen puutauluun: Make something good today! Printin pöllin julkeasti Etsy.com:sta samalla unohtaen ottaa ylös linkin myyjän sivulle, ups.
Makuuhuoneessani ompelupöydän yläpuolella oli ennen kehyksissä yksityiskohta Amor ja Psykhe-veistoksesta, mutta nyt siinä on väliin viikottainkin vaihtuva inspiraatiotaulu, johon isken nuppineulalla kuvia, tilkkuja ja muistilappuja ylös. Liimasin myös kolme valkoiseksi maalattua puista pyykkipoikaa pitämään lappukaaosta kondiksessa. Korvikset minivinyylissä, jonka reunoihin on porattu reikiä. kukkaranneke. Alla teemabileisiin tekemäni puolimaski.
Erilaiset purkit ja laatikot tuovat järjestystä pikkutavaroille. Butter Cookies-boxi on kuitenkin kooltaan niin iso, että se ei tuo mitään järjestystä...paitsi nyt, kun tein siihen pahvista väliseinät, voila!
Nostin nojatuolin karmilla nojaneen pehmokellon vihdoin seinälle. Piirsin viisarit näyttämään syntymäaikaani, kun en parempaakaan kellonaikaa keksinyt. Joskus kyllä tuntuu, että makuuhuone voisi olla paikka, jossa kellon saisi oikeasti pysähtymään pehmokellon tavoin.
Pehmokellon idea Trendistä (tammikuun nro/2010).
Vaikka pehmokello on hassuin idea ikinä, on pysyttävä todellisuudessa ja ajan mukana. Ommeltaessa ja näperrellessä menentänkin aina ajan tajuni kokonaan. Siksi rakensin kirjan sisälle kellon.
Poistin kirjasta sivut, hajotin kellosta muovikehikon ympäriltä, pistin kanteen reiän ja kiinnitin kellon kirjan sisään. Taas voi todeta: yllättävän helppoa.
Päällystin pahvilevyn Eurokankaasta löytämälläni pienellä printinpalalla. "Lyhty" on lahja kaveriltani.
Uudistin makuuhuoneen tyynyvalikoiman. Jättityyny sai kaveriksi Finnlaysonin tyynyn ja violetin pikkukukallisen tyynyn, jonka ompelin neljästä jämäpalasesta.
Tyynyjen kiertokulkua havaitsettavissa, kun käytössä ollut violetti tyynynpäällinen vuorostaan muuttui minihameeksi.

Vyössä satiinirusettini: tutoriaali,
kädessä kukkaranneke.

Tyynyliinasta hame:

1. Tarvitset: tyynyliinan, ratkojan, ompelukoneen, kuminauhaa vyötärönympäryksesi verran.
2. Ratko ylä- ja alasauma auki. Jos tyynyliina on toisesta päästään auki, ompele sivusauma kiinni.
3. Käännä centti tai pari tyynyliinaa sisällepäin helmasta.
4. Käännä myös yläreunasta ja pujota kuminauhaa kujaan. Ompele pujotuksen jälkeen kuminauhan päät yhteen.
Pöytälamppu ennen ja nyt.
Maalasin lampun akryylimaalilla ja liimasin koristeeksi pitkän, rikkimenneen vetoketjun.
Poistin varjostimesta typerän hapsureunan ja päällystin varjostimen pitsihörselöillä (pahus sitä kuumaliimailun määrää..).
Verhot ja ikkunalauta ennen. En oikeastaan ole koskaan tykännyt noista Ikean paneeliverhoista.
Yritinkin piristää ilmettä rutistamalla verhot nauhoilla keskeltä yhteen. 
Tarkoitus olisi vielä vaihtaa nauhat astetta parempaan. En ole vain päättänyt tahdonko ostaa tilalle leveää satiininauhaa vai ompelenko kankaasta jotkut tosi muhkeat solmimisnauhat.
Ja ikkunalauta nyt raikkaampana ja valoisampana. Valkoinen kippo kirpparilta, pienet kynttiläpidikkeet tädiltä, tuikkukuppi Ikean.

Loppukevennyksenä Coran oma tee-se-itse-kuvasarja aiheesta "Kuinka haukottelet oikein".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.