tiistai 27. heinäkuuta 2010

Kotikokin keittiö (sisustusviikko 2/7).

Tervetuloa pieneen keittiööni. Ovessa vastassa ruokailijat otetaan vastaan Kotiruoka-"taululla".
Kotiruoka on peräisin jostain todella vanhasta keittokirjasta, josta ei ollut jäljellä enää muuta kuin kansi ja  sen toiselle puolelle koukerokaunolla kirjoitettu ohje Terveysjuomasta.
Kelloni ennen ja nyt. Entinen Cookie Time näyttää ihan uunolta nykyiseen söpöilyversioonsa nähden. Sininen kello muutti toiseen huoneeseen ja valkoinen tuli tilalle. Lähes kaikista muovikelloista kuori lähtee napsauttamalla irti ja kellotaulun voi vaikka vaihtaa värilliseksi...tai sitten voi tehdä niinkuin minä tein: piirsin suoraan tauluun, kunhan ensin otin viisarit pois tieltä.
Keep Calm-kollaasi ja lehdistä leikattuja kuvia. Bake now and eat the evidence/ Keep calm and have a cupcake/ Eat your chocolate and hide the evidence/ Keep calm and clean the mess later/ Keep calm and freak out later.

Keep Calm-taulu idea tyynyversioista: Tatertots and Jello
Let's get drunk and eat waffles-printti: mm. Etsy
Yleensä on keittonurkkaus, minullapa on kahvinkeittonurkkaus. Vielä, kun mutteripannun saisi.

Taulun printti Moka Express: Etsy
Coran jättimäinen koiranruokasäkki riepoi aina silmää - eihän sellainen ole nätti näky mistään suunnasta katsottuna. Putsasin Ikean metalliroskiksen ja pistin koiranraksut siihen. Kanteen vielä pari silkkipaperikukkasta ja voila, sitähän katsoo ihan mielellään.

Cave Canem - Varokaa koiraa-tussitöherrys. Jo Pompeijissa oli tälläinen lattiamosaiikki varoittamassa äksystä koirasta. Varoitus sopii hyvin ruokakipon lähelle - syövää koiraa ei sovi härnätä.


Ostin Tokmannista suikaleen vahakangasta (3e). Piirsin taustalle rykelmän palloja lasin avulla ja leikkasin vahakankaasta persoonallisen pöytäliinan.

Pöytäliina-idea: Design Sponge
Rakastan liinan kuviointia, valo heijastaa niitä todella kauniisti!
Vanhan kansion pidike jouti muistilapunpidikkeeksi.

Pidike: Atelier V.
Ostin kierrätyskeskuksesta haarukoita. Yksi haarukka taipui ovenkahvaan ripustuskoukuksi. Vinkki: älä peruuta vauhdilla koukkuun tai peffaan pistää ja pahasti. Nimim. koettu on.

Virkatut pannulaput äidin tekemiä.
Loppuun kotikokin tuotos: creme bounjourilla täytettyjä herkkusieniä, grillinakkeja, kurkkua, persikkaa ja raejuustoa, namnam!

5 kommenttia:

 1. TAH-DON tuommosen pöytäliinan! Ja haarukkakoukun, joskus löysin idean missä haarukasta taivuteltiin rannekoru (tämä taisi hyvinki olla Cut out and keepistä). Haarukkarannekoru on jääny kummittelemaan ja semmonen on varmaan joskus pakko toteuttaa, mutta samalla vääntelisi varmasti tuon koukunki. Ihania sisustusideoita taas!

  VastaaPoista
 2. Todella kiva idea tämä teemaviikko! Vaatii vain aikaa ja viitseliäisyyttä. :)

  Hih, tuo keittokirjan kansi näyttää hyvin tutulta.. :D Löytyy keittiön komerosta samanmoinen, ihan koko kirja siis. Mukava idea laittaa kansi seinälle.

  Ja vitsit tuo pöytäliina on ihana, tykkään ihan hirveästi! Samaa ideaahan voisi hyödyntää ihan vaatteissakin, vaikka mekon helmaan liimakankaan avulla.. hmm...

  VastaaPoista
 3. Puf,
  eikun liinaa sitten tekemään, se oli superhelppoa! Cut Outissa onkin tosiaan rannekoruohje, minäkin olen sitä jopa yrittänyt, mut ei siitä mitään tullut kun ei ollut kunnon vääntövehkeet siihen hommaan...:D

  maria,
  kiitos :) ai löytyy samanlainen sieltä, sehän sattuma! :D Tosiaan, samaa ideaa voisi käyttää muuallakin kuin vain liinassa ;)

  VastaaPoista
 4. Kivoja ideoita taas :) Suurin osa minulle uusia. Haluaisin tehdä tuollaisen melooni-patalapun :D Lankoja ei ole tullut vaan vielä hankittua :)

  VastaaPoista
 5. Inka,
  kiitti :) eikun lankoja sitten hankkimaan!

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.