lauantai 17. heinäkuuta 2010

Sateenkaaripyörylä.

Mikä on pyöreä, värikäs ja itsetehty? No (tietenkin) Madam B.C:n uusi hiuskoriste!

Kävin mukamas asioilla. Piti ottaa takki ja kaulahuivi messiin. Muut mennä viiletti hiattomilla puseroilla, mutta oikeesti - mua paleli. Varjossa nippanappa 16 astetta ("helleaalto jatkuu yli viikonlopun", my ass) ja voin vain todeta, että kai sitä sitten vain ehti tottua noihin 28 varjoasteen päiviin, että vähemmässä ei enää tarkene. Tai sitten ovat lunsshhapöpöt jo iskeneet.
Takaisin hiuskoristeeseen: se on persoonallisen rispaantunut ilmestys. Tein värikkäästä kankaasta ohutta lettiä, jonka pyörittäen liimasin huopapalan päälle. Huovan alle ompelin erillisen huopapalan pannan pujotusta/pinnien kiinnitystä varten.
Näitäkin voisi tehdä jokaisessa värissä piristämään tylsiksi käyneitä poninhäntä- ja nutturakampauksia. Kesä ja pitkät hiukset eivät käy yhteen: lähes pakko pyöräyttää hiukset kiinni ja lopulta nopeat tukantaikomismahdollisuudet käyvät vähiin. Pitäisiköhän leikata hiukset? Njääh, mitäs sitä suotta, ei tässä ole mikään kiire - enhän ole miettinyt samaa hajatelmaa kuin vajaat neljä vuotta.

6 kommenttia:

 1. Olen joskus haikaillut tuolla tekniikalla tehtyä mattoa, mutta se letityksen ja ompelun määrä on uuvuttanut ennen aloitusta.

  VastaaPoista
 2. Jokke,
  kokonaisen maton tekemiseen saisikin kyllä uhrata aika paljon aikaa...:D ompelunhan voisi korvata vaikka kuumaliimalla mutta voi sitä letitystä...

  VastaaPoista
 3. Tosi herkullinen tuo rispaantunut meininki!

  VastaaPoista
 4. Hei, idis on ihan käyttökelpo. Mulla on tehty yksi pieni ymmyrkäinen matto tolla tekniikalla räsyistä, mutta ompelin letit vanhalla koneellani monipistosiksakkia käyttäen. Meni aikas tovi, mutta oli toki käsinompelemiseen verrattuna nopsempaa. Ja matosta tuli myös kestävämpi, sillä vuosikaudet se on kestänyt tuuletushuiskaukset aina sillo, kun ihan ihmeellinen siivousvimma on iskenyt.

  VastaaPoista
 5. nätti rätti,
  hui voin vain kuvitella käyttämäsi aika siihen mattoon..:) mutta varmasti onkin sen arvoinen!

  VastaaPoista

Jo muumeissa opetettiin: Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, ole mieluummin hiljaa.